Geleren
Geleren is het bedekken van gerechten met een gelei. Het wordt gedaan om een product te beschermen tegen uitdroging, om een product te verfraaien of om producten te binden en bij elkaar te houden.
Gelei wordt gemaakt van bindmiddel en vaak is dat gelatine. Je kunt vruchten en groente geleren, maar ook vleeswaren. Paté is een bekend voorbeeld.
Gelei wordt gemaakt van bindmiddel en vaak is dat gelatine. Je kunt vruchten en groente geleren, maar ook vleeswaren. Paté is een bekend voorbeeld.
Lees ook
- Bakken
Bakken is een vrij algemene term. Het heeft meerdere betekenissen met een gemeenschappelijk doel, namelijk het garen van een product en het te voorzien van een smakelijke - Barbecueën
Met barbecueën wordt een kooktechniek bedoeld waarop vlees en andere producten worden bereid op een rooster. Het roosteren is vergelijkbaar met grillen. Barbecueën word - Terugkoelen
Terugkoelen wordt gedaan bij warm bereid voedsel dat niet direct geconsumeerd wordt. Om microbiologische groei tegen te gaan, moet men het voedsel snel af laten koelen. M