Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Doe de met het in een pan en breng op een klein vuur aan de kook.
    Voeg de toe en roer regelmatig door tot het fruit zachter
    wordt en indikt.

    de dikte kun je goed bepalen door een klein beetje jam
    op een koud bordje te druppen.
  2. Deze is bijna meteen koud en zo kun je
    zien hoever je jam ingedikt is.
  3. Als je hem nog te dun vindt, kook je de jam nog wat verder in tot de gewenste dikte.

    Als je jam dik genoeg is, verwijder je het en schenk je
    de nog warme jam in met soda en kokend water gesteriliseerde potten.
    Je kunt je jam op deze manier ca. 1 jaar bewaren op een koele,
    donkere plaats.
25
25
25

Variaties op Perenjam

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Perenjam
VariatieAantalGang
Kweeperenjam2Jam en marmelade

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • geleisuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (8)

Perenjam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 8 recensies
RESET

Heel lekker is het om ook een half theelepeltje gemalen steranijspoeder toe te voegen aan een theelepel gemalen kaneel. Of een hele steranijs mee te koken met het kaneelstokje.
Annemarie 5 oktober 2014
Je kunt ook jam maken met Marmello, is ook geschikt voor diabetici. Te koop in natuurwinkels. Geleerpoeder met vruchtensuiker.
Marie-Louise 10 september 2014
Ik ben zelf ook diabeet, type 2. Het kan wel met zoetstof, maar laat zoetstof niet(te lang mee koken en om de jam dan toch enigszins te gelleren (in te dikken, kunt u wat gelatine weken in koud water ... Lees reactie
azuro 26 oktober 2013
Er is in de winkel ook gelei zonder suiker te koop, of met aanzienlijk minder suiker, misschien is dit een alternatief voor diabetici.
Roosmarie 22 oktober 2013
Hoi Maria, Geen idee eigenlijk. Ik heb zelf ook suiker, maar eigenlijk gebruik en eet/drink ik bijna alles. Nou moet ik wel zeggen dat ik type 2 heb en nog wel insuline aanmaak. Ik hoef dus niet te s... Lees reactie
azuro 30 juli 2012
Je hebt maar heel weinig water nodig en inderdaad aan de kook brengen, beetje afhankelijk van de afmeting van je pan en de hoeveelheid jam die u wilt maken. Reken ongeveer een half tot een heel kopje... Lees reactie
azuro 24 juli 2012
Mijn vraag is ik ben diabeet heb dus suikerziekte is het ook mogelijk om de suiker te vervangen door zoetstof ik hoop het te horen van u groet Maria.
Maria 21 juli 2012
Moet je de peren met water aan de kook brengen? Hoeveel?
Chantal 16 juli 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2 kcal
0%40 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Perenjam
  • Home
  • Recept
  • Jam en marmelade
  • Perenjam