Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

BarbecueŽn

Met barbecueŽn wordt een kooktechniek bedoeld waarop vlees en andere producten worden bereid op een rooster. Het roosteren is vergelijkbaar met grillen. BarbecueŽn wordt in de open lucht gedaan. Het barbecueŽn wordt gezien als een sociaal gebeuren. Vaak worden er gasten bij uitgenodigd. De combinatie van het mooie weer en het eten en vertoeven in de buitenlucht maakt het voor veel mensen een plezierige bezigheid. Het barbecueŽn wordt ook veel afgekort tot BBQ.

Er zijn verschillende soorten barbecues en er zijn ook verschillende technieken om te barbecueŽn. Omdat er tegenwoordig ook (kleine) elektrische barbecues zijn, is het ook mogelijk om binnen te barbecueŽn. Er kan onderscheid gemaakt worden in houtskoolbarbecues, gasbarbecues, elektrische barbecues en pelletbarbecues. Daarnaast kan de kooktechniek barbecueŽn onderverdeeld worden in direct en indirect grillen. Direct grillen is een kooktechniek waarbij het braden van voedsel direct boven de warmtebron wordt gedaan. De bereidingstijd is kort en is daarom geschikt voor eten dat kort gebakken hoeft te worden en bijvoorbeeld maar 1 keer hoeft worden omgedraaid. Steak, karbonade, kipfilet zijn daar voorbeelden van. Met de indirecte methode van grillen krijgt het vlees een typische barbecuesmaak en wordt het product bruin en knapperig. De warmte gaat via een deksel of kap langs de zijkant van het eten naar boven en hierbij wordt het voedsel langzaam en gelijkmatig gaar. De indirecte grillmethode is geschikt voor vlees en groente welke snel uitdroogt of verbrandt. Braadvlees, heel gevogelte, ribben en visfilets zijn hier voorbeelden van.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven