Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Marineren

Marineren is een kooktechniek waarbij je voedingsmiddelen in een mengsel van (zure) vloeistoffen en kruiden legt om er een extra smaak aan te geven en het product malser te maken. Er zijn talloze recepten voor marinade en de marinade maakt meestal ook deel uit van een recept. Een marinade bestaat in ieder geval uit een zure vloeistof, zoals wijn of citroensap, olie en smaakmakers.

Per kilo vlees is ongeveer 300 milliliter marinade nodig. Gebruik voor het marineren een aardewerken, glazen of plastic, diepe schaal dat net iets hoger is dan het product. Gebruik bij voorkeur geen metalen schaal. Het metaal zou de smaak kunnen bederven. De smaken in de marinade hebben tijd nodig om in het product te trekken. Houd voor rundvlees, lamsvlees en varkensvlees een minimale inwerktijd van 4 tot 24 uur aan, voor wild 1 tot 3 dagen, voor kip- en kalkoenproducten 2 tot 6 uur, voor vis 1 tot 2 uur, voor zeevruchten 15 minuten tot 1 uur en voor groente, kaas en tofu een inwerktijd van 30 minuten. Vlees en vis kunnen ook droog gemarineerd worden. Wrijf het vlees in met een mengsel van kruiden, specerijen, knoflook en mosterd en laat deze smaken 24 uur afgedekt in de koelkast intrekken. Je kunt het vlees direct in de marinade bakken of grillen.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven