Warm houden
In de keuken is het warm houden van producten een regelmatig voorkomend iets, meestal omdat niet alle voedsel gelijk klaar is. Soms is het nodig omdat een gerecht (vlees) voor het serveren even moet rusten. Je kunt producten op verschillende manieren warm houden.
Na het braden van vlees, verdelen vleessappen zich over het vlees als je het vlees een aantal minuten laat rusten. Je kunt het vlees hiervoor afgedekt warm houden onder aluminiumfolie.
Een thermoskan is zeer geschikt voor het warm houden van koffie en thee, maar ook voor soepen en sauzen.
Grote hoeveelheden of complete gerechten kun je in een bain-marie langer warm houden.
De elektrische warmhoudplaat of een theelicht zijn ook handige keukenhulpen om gerechten warm te houden.
Lees ook
- Frituren
Frituren is een kooktechniek waarbij voedingsmiddelen binnen enkele minuten in zeer hete olie of vet (160 tot 200 graden Celsius) worden gebakken. Het voedsel wordt hier
- Klaren (bouillon)
Klaren is een kooktechniek waarbij troebele vloeistoffen of half vloeibare vloeistoffen helder worden gemaakt. Met een bol- of puntzeef of met behulp van een neteldoek w
- Inkoken
Inkoken is een kooktechniek waarbij vloeistof een dikkere structuur en sterkere smaak krijgt door (sterke) verhitting.