Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Warm houden

In de keuken is het warm houden van producten een regelmatig voorkomend iets, meestal omdat niet alle voedsel gelijk klaar is. Soms is het nodig omdat een gerecht (vlees) voor het serveren even moet rusten. Je kunt producten op verschillende manieren warm houden.

Na het braden van vlees, verdelen vleessappen zich over het vlees als je het vlees een aantal minuten laat rusten. Je kunt het vlees hiervoor afgedekt warm houden onder aluminiumfolie. Een thermoskan is zeer geschikt voor het warm houden van koffie en thee, maar ook voor soepen en sauzen. Grote hoeveelheden of complete gerechten kun je in een bain-marie langer warm houden. De elektrische warmhoudplaat of een theelicht zijn ook handige keukenhulpen om gerechten warm te houden.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven