Warm houden
In de keuken is het warm houden van producten een regelmatig voorkomend iets, meestal omdat niet alle voedsel gelijk klaar is. Soms is het nodig omdat een gerecht (vlees) voor het serveren even moet rusten. Je kunt producten op verschillende manieren warm houden.
Na het braden van vlees, verdelen vleessappen zich over het vlees als je het vlees een aantal minuten laat rusten. Je kunt het vlees hiervoor afgedekt warm houden onder aluminiumfolie. Een thermoskan is zeer geschikt voor het warm houden van koffie en thee, maar ook voor soepen en sauzen. Grote hoeveelheden of complete gerechten kun je in een bain-marie langer warm houden. De elektrische warmhoudplaat of een theelicht zijn ook handige keukenhulpen om gerechten warm te houden.
Na het braden van vlees, verdelen vleessappen zich over het vlees als je het vlees een aantal minuten laat rusten. Je kunt het vlees hiervoor afgedekt warm houden onder aluminiumfolie. Een thermoskan is zeer geschikt voor het warm houden van koffie en thee, maar ook voor soepen en sauzen. Grote hoeveelheden of complete gerechten kun je in een bain-marie langer warm houden. De elektrische warmhoudplaat of een theelicht zijn ook handige keukenhulpen om gerechten warm te houden.
Lees ook
- smoren
Smoren wordt ook wel braiseren genoemd. Het is een kooktechniek waarbij je vet of vocht gebruikt om een voedingsmiddel gaar te maken. Dit is ook het geval met stoven (de - Geleren
Geleren is het bedekken van gerechten met een gelei. Het wordt gedaan om een product te beschermen tegen uitdroging, om een product te verfraaien of om producten te binde - Glaceren
Glaceren is een kooktechniek waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen het glaceren van dierlijke producten en plantaardige producten. Zowel de techniek als het doel versc