Warm houden

In de keuken is het warm houden van producten een regelmatig voorkomend iets, meestal omdat niet alle voedsel gelijk klaar is. Soms is het nodig omdat een gerecht (vlees) voor het serveren even moet rusten. Je kunt producten op verschillende manieren warm houden.

Na het braden van vlees, verdelen vleessappen zich over het vlees als je het vlees een aantal minuten laat rusten. Je kunt het vlees hiervoor afgedekt warm houden onder aluminiumfolie. Een thermoskan is zeer geschikt voor het warm houden van koffie en thee, maar ook voor soepen en sauzen. Grote hoeveelheden of complete gerechten kun je in een bain-marie langer warm houden. De elektrische warmhoudplaat of een theelicht zijn ook handige keukenhulpen om gerechten warm te houden.

Lees ook

  • Fruiten
    Fruiten is een kooktechniek waarbij kleingesneden groente, kruiden of specerijen al roerend in een pan op laag vuur worden verwarmd in wat vet.
  • Larderen
    Larderen is een kooktechniek waarbij voornamelijk vlees en wild worden doorregen met repen vers vet spek. Het heeft tot doel het uitdrogen van deze voedingsmiddelen te vo
  • Flamberen
    Flamberen is afgeleid van het Franse werkwoord ‘flamber’, wat in het Nederlands kan worden vertaald als ‘ontsteken’, ‘doen opvlammen’ of 'aansteken'. Dat is d