Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Sauteren

Sauteren is een kooktechniek die veel lijkt op roerbakken. Sauteren is een korte bereiding in de koekenpan met zo min mogelijk vetstof. Het product wordt in kleine, geproportioneerde stukken van gelijke grootte en dikte gebakken bij een temperatuur tussen 140 en 160 graden Celsius. Deze bereidingswijze zorgt ervoor dat het product in de pan in korte tijd de juiste gaarheid bereikt, aan de buitenkant zich een krokante korst vormt en een grillsmaak krijgt.

Sauteren wordt gedaan met plantaardige en dierlijke producten met een zachte of malse structuur. Plantaardige producten met een harde structuur zullen eerst moeten worden voorgegaard, zoals bij aardappelen. Vlees met veel en taai bindweefsel is voor deze kooktechniek ongeschikt. Om snel en gelijktijdig te kunnen garen, horen de producten op gelijke grootte gesneden te worden. Er wordt zo weinig mogelijk vetstof gebruikt, net genoeg om het product niet te laten vastkleven aan de pan.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven