Canneleren
Canneleren is het opleuken van eten door een ribbel- of ruitpatroon of ander patroon aan een voedingsmiddel (bijvoorbeeld een citroen, tomaat, komkommer) aan te brengen met een speciaal mesje, een canneleermesje.
Maak met behulp van een canneleermesje groeven of een ribbelpatroon bijvoorbeeld in de schil van een komkommer of citroen. Daarna kun je de groente in plakjes snijden. Hiermee kun je gerechten versieren.
Maak met behulp van een canneleermesje groeven of een ribbelpatroon bijvoorbeeld in de schil van een komkommer of citroen. Daarna kun je de groente in plakjes snijden. Hiermee kun je gerechten versieren.
Lees ook
- Afblussen
Afblussen is de term voor het losroeren van het aanbaksel dat bij het braden ontstaat. Hieraan wordt een warme vloeistof toegevoegd. Zo komen de smaakstoffen los. Hiermee - Paneren
Het paneren van vlees, kip, vis of kaas zorgt bij het bakken voor een krokant korstje. Je kunt paneren met bloem en paneermeel, broodkruim, beschuitkruimels of cornflakes - Wassen
Groente wordt voor de bereiding gewassen om er zeker van te zijn dat ze schoon zijn van zand, aarde en insecten. Het is niet veilig om groente ongewassen te verwerken. Gr