Wassen
Groente wordt voor de bereiding gewassen om er zeker van te zijn dat ze schoon zijn van zand, aarde en insecten. Het is niet veilig om groente ongewassen te verwerken. Groente is namelijk niet gevrijwaard van schadelijke bacteriƫn, parasieten of virussen. Het wassen kan daarom veel problemen voorkomen.
Alle groente moet worden gewassen, of ze nu rauw of gekookt gegeten gaat worden. Was eerst je handen en dan de groente. Zet de groente in een bak met koud water of spoel ze goed af onder de kraan. Een beetje citroensap toevoegen aan het water vergemakkelijkt het verwijderen van insecten. Groente als prei bevat veel zand en aarde. Dit kun je sneller verwijderen door de groente in lauw water te wassen. Snijd de prei kruislings tweemaal door in de lengte. Bij kropgroente worden altijd de buitenste bladeren verwijderd en niet gebruikt. Hierop bevinden zich namelijk de meeste bacteriƫn.
Alle groente moet worden gewassen, of ze nu rauw of gekookt gegeten gaat worden. Was eerst je handen en dan de groente. Zet de groente in een bak met koud water of spoel ze goed af onder de kraan. Een beetje citroensap toevoegen aan het water vergemakkelijkt het verwijderen van insecten. Groente als prei bevat veel zand en aarde. Dit kun je sneller verwijderen door de groente in lauw water te wassen. Snijd de prei kruislings tweemaal door in de lengte. Bij kropgroente worden altijd de buitenste bladeren verwijderd en niet gebruikt. Hierop bevinden zich namelijk de meeste bacteriƫn.
Lees ook
- Snelkookpan
De snelkookpan wordt ook wel hogedrukpan genoemd, omdat het een afgesloten pan is waarin producten onder hoge druk worden gekookt. De temperatuur in de pan kan tot hoger - Aanbraden
Aanbraden houdt in dat je vlees, vis, wild of gevogelte rondom snel schroeit in boter, olie of ander bakproduct. Bij een temperatuur boven de 200 graden Celsius verandert - Stomen
Stomen is het bereiden van voedsel in damp van water, bouillon of wijn. Het is een voorzichtige kooktechniek en daarom geschikt voor kwetsbare producten zoals fruit, groe