Paneren
Het paneren van vlees, kip, vis of kaas zorgt bij het bakken voor een krokant korstje. Je kunt paneren met bloem en paneermeel, broodkruim, beschuitkruimels of cornflakes. Om de paneer aan het product te laten hechten, is een plakmiddel nodig, bijvoorbeeld een losgeklopt ei of eiwit.
Als je een product wilt kruiden om het op smaak te brengen, moet je dat voor het paneren doen. Na het paneren gaat dat niet meer. Je kunt de kruiden of specerijen ook door de paneer mengen. Gebruik voor het paneren diepe borden waar je het product in kunt wentelen. Bestuif vlees of vis eerst met wat gezeefde bloem. Wentel het door een losgeklopt ei en vervolgens door de paneer. Je kunt het nu braden in een braadpan of koekenpan. Schuif het product niet over de bodem, maar keer het eenmalig voorzichtig om met behulp van een spatel en een vork (niet in het product prikken).
Als je een product wilt kruiden om het op smaak te brengen, moet je dat voor het paneren doen. Na het paneren gaat dat niet meer. Je kunt de kruiden of specerijen ook door de paneer mengen. Gebruik voor het paneren diepe borden waar je het product in kunt wentelen. Bestuif vlees of vis eerst met wat gezeefde bloem. Wentel het door een losgeklopt ei en vervolgens door de paneer. Je kunt het nu braden in een braadpan of koekenpan. Schuif het product niet over de bodem, maar keer het eenmalig voorzichtig om met behulp van een spatel en een vork (niet in het product prikken).
Lees ook
- Flamberen
Flamberen is afgeleid van het Franse werkwoord ‘flamber’, wat in het Nederlands kan worden vertaald als ‘ontsteken’, ‘doen opvlammen’ of 'aansteken'. Dat is d - Wellen
Wellen is een kooktechniek die op verschillende manieren kan worden toegepast. Je kunt bepaalde voedingsmiddelen in koud, lauwwarm of tegen de kook in water of andere vlo - Klaren van boter (ghee)
Geklaarde boter (ghee) wordt veel in de keuken gebruikt om sauzen als bearnaisesaus of een Hollandaise saus of om vlees in te bakken. Geklaarde boter heeft namelijk een h