Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Paneren

Het paneren van vlees, kip, vis of kaas zorgt bij het bakken voor een krokant korstje. Je kunt paneren met bloem en paneermeel, broodkruim, beschuitkruimels of cornflakes. Om de paneer aan het product te laten hechten, is een plakmiddel nodig, bijvoorbeeld een losgeklopt ei of eiwit.

Als je een product wilt kruiden om het op smaak te brengen, moet je dat voor het paneren doen. Na het paneren gaat dat niet meer. Je kunt de kruiden of specerijen ook door de paneer mengen. Gebruik voor het paneren diepe borden waar je het product in kunt wentelen. Bestuif vlees of vis eerst met wat gezeefde bloem. Wentel het door een losgeklopt ei en vervolgens door de paneer. Je kunt het nu braden in een braadpan of koekenpan. Schuif het product niet over de bodem, maar keer het eenmalig voorzichtig om met behulp van een spatel en een vork (niet in het product prikken).

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven