Myoteren

Myoteren is een kooktechniek waarbij specerijen worden verhit in een heel klein beetje olie of boter op laag vuur. Voor de bereiding van goulash wordt dat bijvoorbeeld gedaan met paprikapoeder. Myoteren heeft tot doel de smaak van specerijen te verbeteren en de structuur ervan te verbeteren zodat ze beter kunnen oplossen.

Paprika wordt gemyoteerd voor het maken van een paprikasaus en kerrie voor een kerriesaus. Verwarm de specerij op een laag vuur met een beetje olie of boter en blijf daarbij voortdurend roeren. De specerij mag niet verkleuren of aanbranden. Dan krijgt het een bittere smaak.

Lees ook

  • Snijden
    Het snijden van ingrediƫnten is een van de meest voorkomende handelingen in de keuken. Om goed te kunnen snijden heb je een mes nodig. Een koksmes is een van de belangri
  • Raspen
    Raspen is het klein of tot poeder maken van een hard product met de bedoeling het product te kunnen verwerken in een gerecht. Raspen wordt gedaan om hele kleine delen va
  • Klaren van boter (ghee)
    Geklaarde boter (ghee) wordt veel in de keuken gebruikt om sauzen als bearnaisesaus of een Hollandaise saus of om vlees in te bakken. Geklaarde boter heeft namelijk een h