Raspen

Raspen is het klein of tot poeder maken van een hard product met de bedoeling het product te kunnen verwerken in een gerecht. Raspen wordt gedaan om hele kleine delen van harde producten te verkrijgen, bijvoorbeeld producten als harde groenten, aardappelen, noten of kaas. Poeder kan op deze manier verkregen worden van harde producten als walnoten, nootmuskaat, cashewnoten. Zachte producten kunnen tot dunne reepjes worden geraspt, bijvoorbeeld bij mierikswortel, appel, knolselderij en kaas.

Gebruik voor het raspen van producten een rasp. Bij gebruik van een goede rasp beschadig je de oppervlakte van het product zo min mogelijk. Er zijn verschillende soorten raspen voor verschillende doeleinden verkrijgbaar.

Lees ook

  • Grillen
    Grillen is de populaire naam voor grilleren. Grillen is het bereiden van vlees of groente zonder toevoeging van vet op een rooster van een grillpan, een contactgrill, bar
  • Trekken
    Trekken is een kookterm waarmee men bedoelt het in de vloeistof over laten gaan van geur- en smaakstoffen van producten als vlees, bis, wild, gevogelte of groenten. Het w
  • Raclette
    Raclette is een van de nationale gerechten van Zwitserland. Raclette is afgeleid van het Franse woord râcler, wat schaven of schrapen betekent. Daarnaast is raclette ook