Pureren
Pureren is een kooktechniek waarmee je grove stukken uit een gerecht transformeert in een puree, zoals je van aardappelen aardappelpuree maakt en van appels appelmoes. Soep wordt ook veel gepureerd. Voor het pureren gebruikt men in de keuken een keukenmachine, staafmixer of blender. Je kunt ook met de hand pureren. Hiervoor gebruik je een pureestamper of pureeknijper of een passe-vite.
Een pureestamper of pureeknijper is een handig keukengereedschap om met de hand groente en fruit te pureren. Een passse-vite is een roerzeef om voedsel handmatig te malen en pureren. Het is uitgevonden door de Belg Victor Simon. De roerzeef heeft een komvormige rand, waarin aan de onderkant een zeef is bevestigd. Met een handvat aan de buitenzijde kan de inhoud tegen de zeef aan worden gedrukt. Je kunt voedsel ook machinaal pureren met gebruik van de keukenmachine, staafmixer of blender.
Een pureestamper of pureeknijper is een handig keukengereedschap om met de hand groente en fruit te pureren. Een passse-vite is een roerzeef om voedsel handmatig te malen en pureren. Het is uitgevonden door de Belg Victor Simon. De roerzeef heeft een komvormige rand, waarin aan de onderkant een zeef is bevestigd. Met een handvat aan de buitenzijde kan de inhoud tegen de zeef aan worden gedrukt. Je kunt voedsel ook machinaal pureren met gebruik van de keukenmachine, staafmixer of blender.
Lees ook
- Klaren (bouillon)
Klaren is een kooktechniek waarbij troebele vloeistoffen of half vloeibare vloeistoffen helder worden gemaakt. Met een bol- of puntzeef of met behulp van een neteldoek w - Glaceren
Glaceren is een kooktechniek waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen het glaceren van dierlijke producten en plantaardige producten. Zowel de techniek als het doel versc - Roken
Voedsel roken is een kooktechniek die onze voorouders al deden. Vroeger werd dit vooral gedaan om voedsel langer houdbaar te maken. Tegenwoordig wordt voedsel op deze man