Pureren
Pureren is een kooktechniek waarmee je grove stukken uit een gerecht transformeert in een puree, zoals je van aardappelen aardappelpuree maakt en van appels appelmoes. Soep wordt ook veel gepureerd. Voor het pureren gebruikt men in de keuken een keukenmachine, staafmixer of blender. Je kunt ook met de hand pureren. Hiervoor gebruik je een pureestamper of pureeknijper of een passe-vite.
Een pureestamper of pureeknijper is een handig keukengereedschap om met de hand groente en fruit te pureren. Een passse-vite is een roerzeef om voedsel handmatig te malen en pureren. Het is uitgevonden door de Belg Victor Simon. De roerzeef heeft een komvormige rand, waarin aan de onderkant een zeef is bevestigd. Met een handvat aan de buitenzijde kan de inhoud tegen de zeef aan worden gedrukt. Je kunt voedsel ook machinaal pureren met gebruik van de keukenmachine, staafmixer of blender.
Een pureestamper of pureeknijper is een handig keukengereedschap om met de hand groente en fruit te pureren. Een passse-vite is een roerzeef om voedsel handmatig te malen en pureren. Het is uitgevonden door de Belg Victor Simon. De roerzeef heeft een komvormige rand, waarin aan de onderkant een zeef is bevestigd. Met een handvat aan de buitenzijde kan de inhoud tegen de zeef aan worden gedrukt. Je kunt voedsel ook machinaal pureren met gebruik van de keukenmachine, staafmixer of blender.
Lees ook
- Espuma
Espuma is het Spaanse woord voor schuim. Deze kooktechniek is bedacht door de Spaanse chef-kok Ferran Adria. Met espuma wordt een kooktechniek bedoelt waarmee je een luch - Barderen
Barderen is een kooktechniek waarbij voedingsmiddelen worden omwikkeld met spek om uitdroging tijdens het bereiden te voorkomen. - Sueren
Sueren is een kooktechniek waarbij groente wordt ontdaan van overtollig water, zonder het te laten kleuren. Het woord sueren is afgeleid van het Latijnse woord sudore, wa