Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gourmetten

Gourmetten is een gezellige manier om met meerdere mensen aan tafel in kleine pannetjes eigen gerechtjes te bereiden. De kleine hoeveelheden maken het mogelijk steeds iets anders voor jezelf te kokkerellen. Bij een gourmet zijn het vooral kleine vlees- en visgerechten, aangevuld met groente. Ook worden er in de pannetjes vaak omeletten of pannenkoekjes gemaakt. Sausjes en stokbrood maken het gourmetten verder compleet. Gourmetten doe je met behulp van een gourmetstel. Deze bestaat meestal uit 6 of meer pannetjes, maar er zijn ook eenvoudige setjes met twee pannetjes die meestal worden warm gehouden door brandertjes die gevuld worden met spiritus. Gourmetten wordt in Nederland traditioneel veel tijdens de kerstdagen gedaan.

Om te gourmetten, maak je gebruik van een gourmetstel. Zet het gourmetstel zodanig op tafel dat iedereen aan tafel er makkelijk bij kan. Zorg voor een stabiele, vaste ondergrond. Heel handig zijn de vloeibare braadproducten in een knijpvlees waarmee je kleine hoeveelheden makkelijk kunt doseren. Zorg ervoor dat de verschillende stukjes vlees op kamertemperatuur zijn en dep ze droog met keukenpapier. Op die manier bakt het vlees beter en zal het minder spatten. Kies voor verschillende vlees- en/of vissoorten en snijd deze in kleine stukjes. Zorg voor een gevarieerd aanbod groente en zet wat fruit en brood erbij.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven