Gourmetten
Gourmetten is een gezellige manier om met meerdere mensen aan tafel in kleine pannetjes eigen gerechtjes te bereiden. De kleine hoeveelheden maken het mogelijk steeds iets anders voor jezelf te kokkerellen. Bij een gourmet zijn het vooral kleine vlees- en visgerechten, aangevuld met groente. Ook worden er in de pannetjes vaak omeletten of pannenkoekjes gemaakt. Sausjes en stokbrood maken het gourmetten verder compleet. Gourmetten doe je met behulp van een gourmetstel. Deze bestaat meestal uit 6 of meer pannetjes, maar er zijn ook eenvoudige setjes met twee pannetjes die meestal worden warm gehouden door brandertjes die gevuld worden met spiritus. Gourmetten wordt in Nederland traditioneel veel tijdens de kerstdagen gedaan.
Om te gourmetten, maak je gebruik van een gourmetstel. Zet het gourmetstel zodanig op tafel dat iedereen aan tafel er makkelijk bij kan. Zorg voor een stabiele, vaste ondergrond. Heel handig zijn de vloeibare braadproducten in een knijpvlees waarmee je kleine hoeveelheden makkelijk kunt doseren. Zorg ervoor dat de verschillende stukjes vlees op kamertemperatuur zijn en dep ze droog met keukenpapier. Op die manier bakt het vlees beter en zal het minder spatten. Kies voor verschillende vlees- en/of vissoorten en snijd deze in kleine stukjes. Zorg voor een gevarieerd aanbod groente en zet wat fruit en brood erbij.
Om te gourmetten, maak je gebruik van een gourmetstel. Zet het gourmetstel zodanig op tafel dat iedereen aan tafel er makkelijk bij kan. Zorg voor een stabiele, vaste ondergrond. Heel handig zijn de vloeibare braadproducten in een knijpvlees waarmee je kleine hoeveelheden makkelijk kunt doseren. Zorg ervoor dat de verschillende stukjes vlees op kamertemperatuur zijn en dep ze droog met keukenpapier. Op die manier bakt het vlees beter en zal het minder spatten. Kies voor verschillende vlees- en/of vissoorten en snijd deze in kleine stukjes. Zorg voor een gevarieerd aanbod groente en zet wat fruit en brood erbij.
Lees ook
- Fonduen
Fonduen is het dompelen van kleine stukjes voedingsmiddelen in een warme of hete vloeistof. Het woord fondue komt uit het Frans en betekent vertaald: gesmolten. Er zijn v - Paneren
Het paneren van vlees, kip, vis of kaas zorgt bij het bakken voor een krokant korstje. Je kunt paneren met bloem en paneermeel, broodkruim, beschuitkruimels of cornflakes - Blind bakken
Blind bakken (ook geschreven als blindbakken) is een techniek om een taartbodem te maken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een tijdelijke vulling die niet gegeten wordt