Fruiten

Fruiten is een kooktechniek waarbij kleingesneden groente, kruiden of specerijen al roerend in een pan op laag vuur worden verwarmd in wat vet.

Voor het fruiten worden vooral ui, knoflook en paddenstoelen veel gebruikt. De ingrediënten voor het fruiten worden zeer klein gesneden, zodat de smaak en geurstoffen zich beter kunnen ontwikkelen. Fruiten heeft als doel geur en smaakstoffen optimaal aan het gerecht toe te voegen. De gefruite ingrediënten vormen meestal een basis voor andere gerechten, bijvoorbeeld stoofpotten.

Lees ook

  • Poêleren
    Poêleren is een kooktechniek waarbij een vleesproduct in de oven wordt gegaard in het eigen vocht. Het is een traditionele manier om grote stukken vlees extra smaak te g
  • Binden
    Binden is een kooktechniek waarbij een dunne vloeistof tot een dikke saus of stevige massa verandert. Het kan op verschillende manieren. Je kunt binden met een beurre man
  • Schwenkbraten
    Schwenkbraten is een techniek waarbij vlees (meestal varkensvlees) boven een open vuurtje of een bed van gloeiend houtskool wordt geroosterd. Het vlees hangt met kettinge