Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Steengrillen

Steengrillen is het bereiden van voedsel op een verhitte stenen plaat. De steen is meestal van graniet en wordt verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 300 graden Celsius. Om het plakken van de gerechten door de hoge temperatuur tegen te gaan, wordt de steen met zout bestrooid. Het voordeel van steengrillen is dat je geen boter of olie nodig hebt om het voedsel te bereiden. Steengrillen is een gezellige en feestelijke manier om aan tafel je eten te bereiden. Er zijn elektrische steengrillen en steengrillen die verwarmd worden op branders.

Zet de steengrill op een stevige, vlakke ondergrond. Strooi een beetje zout op de hete plaat en leg hier het vlees op. Wacht 2 tot 3 minuten tot de onderkant van het vlees bruin is gebakken. Je kunt het vlees nu makkelijk van de plaat verwijderen en omdraaien. Door het vlees niet steeds tussentijds te draaien, blijft de steengrill schoner en gaat het bakken makkelijker. Gebruik geen boter of olie, omdat dit kan spetteren. Voorkom dat er sausje op de steen komen. Dit gaat aanbakken, verbranden en roken. Laat vlees op kamertemperatuur komen, voordat het op de steengrill gaat. Zo voorkom je dat de temperatuur van de steengrill te snel daalt.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven