Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Infuseren

Een infusie is het laten intrekken van smaakstoffen in vloeistoffen of vaste producten zodat zij hun aroma afgeven. Het bekendste voorbeeld is thee waarbij thee gemaakt wordt door het laten trekken van theeblaadjes in kokend water. Maar ook het trekken van bouillon is een bekend voorbeeld. Infuseren als kooktechniek is het onder vacuüm laten intrekken van aromastoffen in een vloeistof.

Je kunt eindeloos variëren met smaken en dat maakt de mogelijkheden met infusies enorm groot. Door het vacuüm laten intrekken van aromastoffen kunnen ze niet vervliegen en blijven ze in de vloeistof gevangen. Je kunt voor Infuseren gebruik maken van een vacumeermachine of vacuümzak. De vacuümzak kun je bijvoorbeeld vullen met geklaarde boter en een gepofte knoflook. Trek de zak vacuüm en laat hem in een warm waterbad of combisteamer op 75 graden Celsius minimaal twee uur trekken. De temperatuur moet laag blijven, anders zou de inhoud gaan karamelliseren.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven