Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Ciseleren

Ciseleren is een techniek waarmee een specifieke manier wordt bedoeld voor het fijn snijden van verse kruiden, bladgroenten en zachte groentesoorten (zoals komkommer, augurk, champignons en dergelijke). Het is een techniek waarbij met hoge snelheid een product wordt gehakt. Daarbij komt bij het snijden het mes helemaal los van de snijplank. Je hebt er vaardigheid bij nodig en het gaat niet zonder vlijmscherp mes.

Ciseleren is geen eenvoudig manier om groente en kruiden te hakken, je zult flink moeten oefenen om vaardigheid te krijgen. Leg eerst de benodigde materialen en ingrediŽnten klaar voor gebruik. In dit voorbeeld gebruiken we een komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Leg de komkommer met de platte kant op een snijplank en plaats het mes los op de komkommer. Begin aan de onderkant van de komkommer. Beweeg het mes snel op en neer. Het mes moet van de plank af komen. Beweeg het mes langs de vingerkootjes van de niet snijdende hand. De begeleidende hand bepaalt de dikte van de plakjes.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven