Ciseleren

Ciseleren is een techniek waarmee een specifieke manier wordt bedoeld voor het fijn snijden van verse kruiden, bladgroenten en zachte groentesoorten (zoals komkommer, augurk, champignons en dergelijke). Het is een techniek waarbij met hoge snelheid een product wordt gehakt. Daarbij komt bij het snijden het mes helemaal los van de snijplank. Je hebt er vaardigheid bij nodig en het gaat niet zonder vlijmscherp mes.

Ciseleren is geen eenvoudig manier om groente en kruiden te hakken, je zult flink moeten oefenen om vaardigheid te krijgen. Leg eerst de benodigde materialen en ingrediënten klaar voor gebruik. In dit voorbeeld gebruiken we een komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Leg de komkommer met de platte kant op een snijplank en plaats het mes los op de komkommer. Begin aan de onderkant van de komkommer. Beweeg het mes snel op en neer. Het mes moet van de plank af komen. Beweeg het mes langs de vingerkootjes van de niet snijdende hand. De begeleidende hand bepaalt de dikte van de plakjes.

Lees ook

  • Terugkoelen
    Terugkoelen wordt gedaan bij warm bereid voedsel dat niet direct geconsumeerd wordt. Om microbiologische groei tegen te gaan, moet men het voedsel snel af laten koelen. M
  • Myoteren
    Myoteren is een kooktechniek waarbij specerijen worden verhit in een heel klein beetje olie of boter op laag vuur. Voor de bereiding van goulash wordt dat bijvoorbeeld g
  • Roosteren
    Roosteren kan op twee manieren. De eerste manier is de bekendste, namelijk roosteren boven open vuur met een spit of op een rooster. Hetzelfde als barbecueën dus. Deze b