Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Terugkoelen

Terugkoelen wordt gedaan bij warm bereid voedsel dat niet direct geconsumeerd wordt. Om microbiologische groei tegen te gaan, moet men het voedsel snel af laten koelen. Men noemt deze kooktechniek terugkoelen. Terugkoelen is niet alleen nodig voor de voedselveiligheid, maar ook belangrijk voor het behoud van kleur, smaak, textuur, structuur en voedingswaarde.

Om producten snel af te laten koelen moet de temperatuur van het voedsel binnen 90 minuten van 70 graden Celsius naar 3 graden Celsius teruggebracht worden. In de professionele keuken wordt hiervoor gebruik gemaakt van een snelkoeler. Bij gebrek aan een snelkoeler kun je ook een bak ijswater gebruiken voor het terugkoelen van voedingsmiddelen.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven