Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Blind bakken

Blind bakken (ook geschreven als blindbakken) is een techniek om een taartbodem te maken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een tijdelijke vulling die niet gegeten wordt, maar enkel dient om het deeg goed in vorm te houden. Blind bakken wordt gedaan bij taartbodems waarvan de vulling minder tijd nodig heeft om te garen dan het deeg of bij taarten waarbij de vulling niet wordt meegebakken.

Verdeel het deeg over de taartvorm en dek het af met gekreukeld bakpapier. Wanneer je het bakpapier van tevoren kreukelt, is het na het bakken eenvoudiger los te trekken en je voorkomt daarmee dat je stukjes van de taartbodem kapot trekt. Gebruik liever geen aluminiumfolie hiervoor, want deze neigt eerder aan het deeg vast te plakken. Vul de vorm met een vulling naar keuze. Je kunt er gedroogde peulvruchten voor gebruiken, of kersenpitten, speciale bakkorrels of iets dergelijks. Het moet voldoende gewicht hebben om het deeg tijdens het bakken in vorm te houden. Bak een grote taartbodem eerst 10 minuten blind en daarna nog eens 10 minuten zonder de vulling. Wordt de taart daarna niet meer met een vulling gebakken, reken dan op twee keer en kwartier voor het bakken.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven