Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 28
Hazenpeper

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

Bereidingswijze

  1. Breng 1/4 liter rode aan de kook met de , kruidnagels, laurierblad en .
  2. Laat het geheel 30 minuten op laag vuur trekken.
  3. Snijd de wortel en in blokjes en de in boogjes van een 1 cm.
  4. Zeef de gekruide en gooi de kruiden weg.
  5. Voeg de rest van de toe en giet dit alles in een grote kom.
  6. Doe de gesneden groente en haasvlees er bij en laat het geheel een nacht intrekken.
    Neem het haasvlees uit de marinade en dep het droog. (Bewaar wel de marinade en de groente).
  7. Bestrooi het vlees met wat bloem en bak het in olie rondom bruin. (Na het bakken kruiden met peper en zout).
    Flambeer het vlees met de en haal het uit de pan.
    Bak de spekreepjes licht bruin, voeg er dan de snipperui aan toe en bak die dan op laag vuur tot hij glazig is.
  8. Voeg er dan de aan toe en ontzuur die op laag vuur.
  9. Voeg de marinade met de groente er aan toe en schep het haasvlees er door.
  10. Laat dit alles 45 minuten op zacht vuur garen.
    Breng het geheel op smaak met de , suikeren, peper en zout en bind het af met de .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Hazenpeper

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hazenpeper
VariatieAantalGang
Hazenpeper4Wild
Stoofpotje hazenpeper1Stoofschotels
Hazenpeper met geconfijte sjalotjes en knoflook1Wild

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Hazenpeper heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET

Laat de haas lopen en vervang het vlees van de haas door stukken rundvlees (runderlappen). Laat de gasten in de waan. Bereiden volgens bovengenoemd recept. De haas zal u dankbaar zijn.
Wubbels 6 februari 2015
Vraag: Alles stond me goed aan, totdat ik 500 gram ontbijtkoek las. Is dat niet een beetje teveel?
ye-olde-chef 21 oktober 2012
Ik heb het veranderd, volgens mij inderdaad beter zo, bedankt. Groeten Foodplayer
foodplayer 13 oktober 2012
Beschrijving van recept erg onduidelijk. De groenten en het haasvlees moeten bij elkaar in een kom en tegelijk gescheiden in een bak. Hoe bedoelt u? Doe de gesneden groente en haasvlees er bij en laat... Lees reactie
Bobander 24 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
577 kcal
28%2308 kcal
Vetten
27 g.
39%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hazenpeper
Inhoud
  1. Hazenpeper
    1. Ingrediënten
      1. Keukenspullen
    2. Bereidingswijze
    3. Ook lekker om te maken
      1. Variaties op Hazenpeper
      2. Voedselallergie informatie
    4. Reacties op dit recept (4)
    5. Voedingswaardetabel
      1. Voedingswaardegrafiek