Bruine bonensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bruine bonensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- 18 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Magnetron
Bereidingswijze
- Was de bruine en laat ze minimaal 12 uur wellen in ruim .
- Doe de schouderkarbonades of de hamschijf in een grote soepketel met 1 liter .
- Breng aan de kook en schuim af.
- Voeg 2 liter toe en de bruine en breng opnieuw aan de kook.
- Maak ondertussen de groenten schoon.
- Snijdt alles in kleine stukjes en voeg toe aan de soep.
- Voeg de , de , de , het en de toe, zet het vuur laag en laat met de deksel op de ketel gedurende 2 uur sudderen.
- Af en toe doorroeren met een houten spatel om aanbakken te voorkomen.
- Doe het vuur uit en laat even afkoelen.
- Verwijder de en de .
- Neem de karbonades of de hamschijf uit de soep, verwijder de botjes, snijd het vlees klein en doe het weer in de soep.
- Breng op smaak met en .
- Zet de soep een nacht in de ijskast.
- Bruine bonensoep smaakt de dag erna nog beter!
- Verwarm de soep op een laag vuurtje onder voortdurend roeren of schep de koude soep in kommen en verwarm ze in de magnetron.
- Snijd de in stukjes, voeg ze toe en laat ze even mee op temperatuur komen.
- Serveer in diepe borden of grote soepkommen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bruine bonensoep445m
-
Recept
Oud Hollandse bruine bonensoep41u45m
-
Recept
Bruine bonensoep41u
-
Recept
Bruine bonensoep45u
-
Recept
Witte bonensoep440m
-
Recept
Bruine wildfond44u
Variaties op Bruine bonensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bruine bonensoep | 16 | Soepen |
Snelle bruine bonensoep | 2 | Soepen |
Sato brenebon (bruine bonensoep) | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
- bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (18)
Bruine bonensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 18 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 522 kcal | 26% | 3132 kcal |
Vetten | 23 g. | 34% | 138 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 17% | 264 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |