Specerijen
Op deze pagina vind u een aantal producten in de categorie specerijen daarbij kunt u denken aan producten als cajunkruiden, cayennepeper, currypasta. Van al deze producten kunt u, door op de links onder de inleiding te klikken, meer warenkennis en ingredientinformatie vinden.- Cajunkruiden
Cajunkruiden geven vlees, kip, vis en groenten een pittige smaak. Je kunt zelf eenvoudig een cajun kruidenmengsel maken van 1 eetlepel knoflookpoeder, anderhalf theelepel cayennepe… - Cayennepeper
Wanneer u cayennepeper vers gebruik moet u het steeltje verwijderen en de peper in de lengte halveren. Schrap met een mesje de zaadlijsten eruit en snijdt het in ragfijne reepjes.… - Currypasta
Currypasta kan een zeer pittige smaak hebben. Doseer (kant-en-klare) currypasta dan ook met mate. Gebruik eerst een theelepel en proef na vijf minuten of de smaak naar wens is. Je… - Djinten
Djinten wordt veel gebruikt in de Oosterse, Arabische, Mexicaanse en Marokkaanse keuken. Het is erg lekker in gehaktballen, lamsvlees, stoofgerechten, kipgerechten en tandoori gere… - Gember
Djahé wordt in de Oosterse keuken voor in hartige gerechten gebruikt en in de Westerse keuken wordt het juist in hartige gerechten gebruikt. Gember neutraliseert een vette s… - Kaneel
Heel bekend is het gebruik van kaneel bij appelgerechten, zoals in de appeltaart of over de appelmoes. Kaneelstokjes geven extra smaak aan siroop, (chocolade)melk of koffie. Daarvo… - Kardemom
Kardemom wordt gebruikt in de bereiding van gebak, koekjes en brood. Men kan er ook vlees, vis en rijst mee kruiden. Kardemom wordt veel gebruik in Indiaas snoepgoed. Kardemompoede… - Kerrie
Kerrie smaakt het beste wanneer het kruidenmengsel eerst heet gebakken wordt met een fijngesneden ui, waarna daarna pas het vlees of de groenten toegevoegd worden. In Nederland zij… - Koekkruiden
Koekkruiden worden gebruikt als ingrediënt voor het bakken van kruidkoek. Speculaaskruiden worden vooral gebruikt voor het maken van speculaas en pepernoten. Je kunt de mengse… - Kruidnagel
Kruidnagels zijn vooral populair in de Oosterse en (Noord) Afrikaanse keuken, terwijl er in Europa eigenlijk matig gebruik van wordt gemaakt. De Friezen gebruiken kruidnagel wel g… - Kurkuma
Kurkuma is een hoofdbestanddeel van curry’s of kerrie gerechten. Het wordt ook gebruikt voor het geelkleuren van bijvoorbeeld rijst. Kurkuma past daarnaast goed in groente- e… - Laos
Laos is een alternatief voor gember. Men gebruikt verse laos in bereidingen door de wortel te schillen, te raspen of in dunne plakjes te snijden. In plaats van verse laos kan men o… - Masala
Masala wordt vooral gebruikt in de Indiase keuken. U kunt vrij eenvoudig zelf uw garam masala bereiden met behulp van een vijzel, staafmixer met hakmolen of koffiemolen. U bent dan… - Nootmuskaat
Foelie is een specerij die prima smaakt in gebak en koek (zoals in speculaas!) en rood vlees. U kunt het ook gebruiken als vervanger van de nootmuskaat en dan kunt u het goed gebru… - Paprikapoeder
Paprikapoeder is een populaire specerij in de Europese keuken. Vooral bij de Portugezen, Spanjaarden en Hongaren is paprikapoeder favoriet. Paprikapoeder is door de mooie rode kleu… - Peper
Peper wordt bijna dagelijks gebruikt. U kunt het voor alle hartige gerechten gebruiken. Het versterkt de smaak van vlees en geeft een pittige smaak aan het gerecht. Gebruik hem aan… - Piment
De pimentbes smaakt goed bij ham, stoofschotels, kalkoen, kip, gevogelte, vlees en in marinades voor vis. Pimentkorrels geven bij het maken van bouillon een lekkere pittige smaak a… - Saffraan
U hebt slechts één draadje saffraan nodig om een liter water in een uur diepgeel te kleuren. Saffraan smaakt goed bij gevogelte, soep, kerrieschotels en couscous. Saf… - Stemgember
Stemgember kun je gebruiken in koude en warme gerechten. Je kunt de bolletjes en de siroop direct uit het potje gebruiken of de bolletjes eerst fijnhakken. De smaak van stemgember… - Tamarindepasta
Tamarinde is een belangrijk ingrediënt in de Aziatische en Afrikaanse keuken. Tamarinde kan worden gebruikt in marinades voor vlees, kip en vis. U kunt Tamarinde ook gebruiken… - Tuinkers
Knip de tuinkers vlak voor gebruik van de voedingsbodem en zet het doosje terug in de koelkast, zo blijven ze fris en vitaminerijk. Was de stengeltjes in een zeef. Tuinkers kan wor… - Vanille
Vanillesuiker kunt u direct toepassen. De vanille-essence is erg geconcentreerd. U hebt er maar een paar druppels van nodig. Vanille stokjes brengt u in de bereiding met vloeistof… - Ve-tsin
Ve-tsin accentueert geur en smaak van Oosterse gerechten. Men kan de smaakversterker voor of tijdens de bereiding toevoegen aan rijsttafelgerechten, vis, vlees en groentegerechten.… - Venkelzaad
Venkelzaad heeft een populaire plaats ingenomen in de Zuid-Europese keuken. Het wordt veel verwerkt in salades. Het smaakt prima in tomatensauzen of als topping op de pizza. Je kun… - Wasabi
De specerij wordt veel gebruikt in de Japanse keuken, in sushi en andere visgerechten. Wasabi wordt in sushi bars veel geserveerd als dip met sojasaus bij de sushi. Wasabi kan in g…