Currypasta

Hier vertellen wij je alles over Currypasta. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Currypasta.

Gebruik van Currypasta

Currypasta kan een zeer pittige smaak hebben. Doseer (kant-en-klare) currypasta dan ook met mate. Gebruik eerst een theelepel en proef na vijf minuten of de smaak naar wens is. Je kunt er iedere keer een theelepel bij voegen. Hoe langer de curry op het vuur staat, hoe heter hij wordt. Je kunt currypasta eenvoudig zelf maken. Er staan vele recepten op het internet. Vaak is het echter niet nodig om zelf een currypasta te maken als je een curry gerecht wilt maken. Bij het zelf maken van een curry gerecht gaan de specerijen namelijk meestal meteen in de hete olie. Voor snelle gerechten (op een doordeweekse dag) is het wel handig alvast voorbereide currypasta in huis te hebben. Je bewaart zelfgemaakte currypasta in een afgesloten pot in de koelkast. Je kunt zelfgemaakte currypasta ook invriezen.  In kant-en-klare currypasta’s zit vaak suiker, zout en conserveermiddel. Bij een zelfgemaakte currypasta kun je deze ingrediënten er uit laten en de scherpte en ingrediënten aanpassen aan je eigen smaak. Je kunt de currypasta gebruiken bij bereidingen met vlees, kip, vis, groenten en tofu. Rode currypasta’s smaken vooral goed in combinatie met vlees en/of vis, groene currypasta’s met groenten en gele currypasta met kip. Gerechten met currypasta maak je af met een scheut romige kokosmelk. Serveer er gestoomde jasmijnrijst bij.

  • zie informatie op verpakkingHoudbaarheid
  • rode, gele en groene currypastaSoorten
  • SpecerijenCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Currypasta

Currypasta is een pittige (hete) pasta gemaakt van gemalen pepers en andere specerijen. De pasta wordt gebruikt voor het kruiden van gerechten. In de Thaise keuken wordt veel gebruik gemaakt van rode, groene en gele currypasta’s. Rode currypasta is de heetste currypasta. De basis van rode currypasta bestaat uit rijpe rode pepers.  Groene currypasta bevat groene pepers. Deze zijn iets minder pikant. Gele currypasta bevat gele pepers. Currypasta is kant-en-klaar verkrijgbaar bij elke toko, Aziatische supermarkt en ook tegenwoordig veel verkrijgbaar bij de goed gesorteerde supermarkt. Currypasta wordt verpakt in plastic zakjes, blikjes en (plastic) potjes. Ze zijn ongeopend maandenlang houdbaar, ook buiten de koelkast. Het is niet moeilijk currypasta zelf te maken. Je hebt een vijzel of keukenmachine nodig en pepers en specerijen naar keuze fijn te malen. Zelfgemaakte currypasta kun je (gedoseerd in porties) in de koelkast en in de vriezer bewaren.

Enkele gebruiksvormen van Currypasta

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Currypasta