Allergie informatie: Verse tomaten-basilicumsaus
Terug naar het receptIngrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 6 sjalotjes, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 700 gram tomaten, ontveld, zonder zaadjes
- 4 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt, drooggedept en fijngesneden
- 2 eetlepels medium dry sherry
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 0,5 theelepel lichte basterdsuiker
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 2-3 eetlepels fijngehakt vers basilicum
Meer Recepten
- Sambal balado (tomatensambal)
Met tomaten, sjalotjes en knoflook uit Indonesie
10 porties - 20 minuten
Bijgerechten - jaccor - Tomaten-courgette tapenade
Met zongedroogde tomaat, courgette en kleine rode peper uit Spanje
4 porties - 15 minuten
Tapas - tessa-colin - Tonijnfilet op mie met koriander
Met tonijnfilets, tarwemie en vissaus uit Nederland
4 porties - 5 minuten
Vis en schaaldieren - jacob - Kipfilet met tomaten-uiensaus
Met kipfilet, olijfolie en ui uit Nederland
4 porties - 40 minuten
Gevogelte - lucyvader - Tomaten-groentesoep met doperwtjes
Met tomatengroentesoep, ham en doperwten uit Nederland
6 porties - 15 minuten
Soepen - bettyvandijk
- Home
- Recept
- Sauzen en marinades
- Verse tomaten-basilicumsaus
- Allergieen informatie