Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal balado (tomatensambal) recept
Sambal balado (tomatensambal) recept

Sambal balado (tomatensambal)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de tomaten schoon en snij deze in stukken.
Maak de sjalotjes schoon en snij deze in ringetjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de daun djeruk purut schoon.
Maak de pot schoon.
Wrijf in een vijzel de tomaten, sjalotjes en knoflook fijn tot een mooie gladde kruidenpasta.
Verwarm wat olie in een wok en bak de kruidenpasta licht aan tot deze begint te geuren.
Voeg de daun djeruk purut toe tot het geheel bordeauxrood is geworden.
Vul de pot met de sambal.
Het geheel is in de koelkast 1 maand houdbaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal balado (tomatensambal) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven