Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

E100

(i)Curcumine (ii) Turmeric - Terug naar de complete E-nummer lijst

Over E100 / (i)Curcumine (ii) Turmeric

De kleurstof met het E nummer E 100 wordt gemaakt van de wortelstokken van de kurkumawortel, beter bekend als geelwortel. Deze kleurstof wordt gebruikt in de specerij kurkuma of koenjit. Deze specerij vormt een vast onderdeel van de specerijen, waarvan kerrie wordt gemaakt. De kleurstof wordt voornamelijk gebruikt om een specerij of gerecht een gele kleur gegeven. De smaak die omgeschreven wordt als mild bitter is van ondergeschikt belang. Turmeric is het ruwe extract van de geelwortel en curumine is de pure stof. Het werkt als antioxidant en is ontstekingsremmend. Ze wordt hierom veel gebruikt in geneesmiddelen.

Allergieinformatie over E100

De kleurstof E 100 kan allergische reacties veroorzaken wat zich bijvoorbeeld kan uiten in misselijk worden na het eten. Men kan allergisch zijn voor het extract van de geelwortel.

Wij hebben nog veel meer informatie over E nummers! Meer E-nummers

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven