Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Vietnamese recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit vietnam? Kijk dan bij al onze Vietnamese recepten.

Ontbijt in Vietnam

In Vietnam is het ontbijt erg simpel. De meeste mensen ontbijten namelijk met een noedelsoep die erg licht is. De soep kan op verschillende manieren worden bereid. Sommige mensen ontbijten ook op zijn Frans; met een stokbrood waar wat jam op zit. Er wordt dan koffie bij gedronken.  

Lunch

De lunch wordt in Vietnam gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Er zijn dan verschillende gerechten die in één keer op tafel worden gezet. Vaak doet men wat rijst in een kom. Daarna wordt de rijst aangevuld met groente en vlees naar keuze. Er wordt met stokjes gegeten en de kom wordt vaak dichtbij de mond gehouden tijdens het eten. Als nagerecht is er meestal vers fruit.  

Typisch Vietnamese gerechten

De Vietnamese keuken is uniek in de wereld en veel gerechten zijn internationaal bekend. De Vietnamese keuken gebruikt vooral heel veel groente en de diversiteit in gerechten maakt de keuken bijzonder. Een bekend Vietnamees gerecht is Nuoc Mam. Dit is een saus die best pittig is. De saus wordt gemaakt van ansjovis en Spaanse pepers. Canh Chua is een soep met een zure smaak met vis, ananas, citroen, koriander en knoflook. Erg populair is Chà giò. Dit is gehakt dat flink gekruid wordt. Er zitten veel groentes door het gehakt heen, zoals wortels en aubergine. Het geheel wordt opgerold en zo gegeten.  

Vlees

In Vietnam wordt veel bijzonder vlees gegeten. Men eet er vlees van reptielen, slangen, krokodillen, katten, ratten en honden. Er wordt zelfs tijger gegeten, omdat de mensen geloven dat het eten van een zeldzaam dier je meer kracht geeft. Van de dieren wordt vaak niet alleen het vlees gegeten, maar ook de huid, de oren en in sommige gevallen zelfs de tanden.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de vietnamese keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch vietnamese recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Vietnamese ingrediënten

In de Vietnamese keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Vietnamese recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Vietnam op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit vietnam!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven