Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Engelse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit united_kingdom? Kijk dan bij al onze Engelse recepten.

Ontbijt in Engeland

Het Engelse ontbijt is wereldberoemd te noemen. Het traditionele Engelse ontbijt is zeer uitgebreid en heeft meerdere gangen. Men start met ontbijtgranen en een fruitsapje. Vervolgens volgt het hoofdgerecht, bestaande uit spek met eieren. Het hoofdgerecht wordt geserveerd met onder andere ui, tomaat, worst, bonen in tomatensaus en champignons. Het ontbijt wordt afgesloten met een toast en jam. Bij het ontbijt drinkt men een grote kop koffie of thee met melk.  

Avondeten

De Engelsen serveren rond 17:00 een uitgebreid theebuffet met allerlei gebakjes en sandwiches. Het echte diner, dat tussen 18:00 en 24:00 geserveerd wordt, is daarom vrij licht. Een graag gegeten dessert in Engeland is trifle, een berg biscuitgebak met custard, room, alcohol en fruit. Trifle is een behoorlijk zwaar dessert.  

Typisch Engelse gerechten

De Engelse keuken is een mengelmoes van keukens als de Noord-Amerikaanse, Chinese en Indische. Engeland kent echter ook volop traditionele gerechten, zoals gebraden en gestoofd vlees en gekookte groenten met bouillon. Het gerecht ‘fish and chips’ is internationaal bekend. Het bestaat uit gefrituurde kabeljauw en schelvis. De vis serveert men met gefrituurde aardappelschijfjes. Een ander traditioneel Engels gerecht is bangers mash. Bangers mash bestaat uit aardappelpuree en worstjes en wordt geserveerd met saus en gebakken uien. Dit gerecht is ontstaan in de Tweede Wereldoorlog. De Engelsen zijn ook dol op hun bloedworst, black pudding. Deze bloedworst wordt gemaakt van varkens- of runderbloed en op smaak gebracht met onder andere vet, zoete aardappelen en havermout.  

Dranken in Engeland

De twee populairste dranken in Engeland zijn thee en bier, deze worden geserveerd in de vele tearooms en pubs. In pubs wordt het bier vaak in zogenaamde pinten verkocht. Een pint is iets meer dan een halve liter. De Engelsen drinken hun bier graag met een flinke schuimkraag.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de engelse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch engelse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Engelse ingrediënten

In de Engelse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Engelse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit United_kingdom op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit united_kingdom!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven