Vietnamese loempia

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de en maak de kipfilet fijn in de keukenmachine met het mes.
  2. Doe hetzelfde met de .
  3. Snipper het uitje en pers de knoflook.
  4. Bereid de laksa en knip deze tot kortere sliertjes.

    Verhit een scheut in een pan of wok en voeg de met en peper bestrooide fijngemaakte kip toe.
  5. Laat het al roerend even bakken.
  6. Doe de en de knoflook erbij en bak het een paar minuten.
  7. Voeg de wortel, , vetsin en de fingewreven toe.
  8. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes bakken.
  9. Doe de laksa erbij, roer alles goed door en proef of het pittig genoeg is.
  10. Let op!
  11. Zorg dat het genoeg smaakt.
  12. Na de bereiding trekt een deel van het in de velletjes.
    Maak je ze niet genoeg dan worden ze echt te flauw.
  13. Door toevoeging van en wordt de smaak ook beter.
  14. Ga aan een tafel zitten met de loepiavellen en de vullig, zet verder nog een bakje klaar met een losgeklopt .
  15. Trek een velletje los van de stapel, ze zijn sterk genoeg.
  16. Leg in het midden een hoopje vulling en vouw de zijkanten naar binnen.
  17. Vouw de loempia verder stevig op.
  18. Doe aan het laatste randje wat losgeklopt om hem dicht te plakken.
  19. Als je alle loempia's klaar hebt, frituur je ze in ruim goudbruin.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes en olie
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in loempiavellen en bouillonblokjes
  • bouillonblokjes en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Vietnamese loempia's heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb ze zondag gemaakt samen met mijn dochter. Heb de loempia's goed gevuld, had wat extra vulling gemaakt. Kost wel wat tijd maar is de moeite meer dan waard! Ze waren heerlijk! Echt een recept om ... Lees reactie
Sandra Oordt 22 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1453 kcal
72%5812 kcal
Vetten
37 g.
54%148 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vietnamese loempia's