Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zweedse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit zweden? Kijk dan bij al onze Zweedse recepten.

Ontbijt in Zweden

Een typisch Zweeds ontbijt bestaat uit een sandwich gemaakt van diverse soorten brooden groenten en zuivelproducten. Ontbijtgranen met melk en yoghurt zijn ook erg populair. Sommige Zweden eten blåbärssoppa (bosbessensoep) of leverpastei bij het ontbijt. Men drinkt er graag een kop thee, koffie of warme chocolademelk bij.  

Lunch en avondeten

Zowel de lunch als het avondeten in Zweden bestaat uit een warme maaltijd. De lunch wordt aangevuld met brood en een saladebuffet. Afhankelijk van de omvang van de lunch is het avondmaal meer of minder uitgebreid. Het diner wordt afgesloten met een dessert, bijvoorbeeld semla. Semla is een gekruid tarwegebakje dat gevuld wordt met een mengsel van broodkruimels, amandelpasta en melk. Semla wordt gegarneerd met slagroom.  

Typisch Zweedse gerechten

De Zweedse keuken is behoorlijk vergelijkbaar met de Deense en Noorse keuken en wordt gekenmerkt door eenvoud. De Zweden gebruiken veel wild vlees en vis in hun gerechten. Er zijn enkele regionale verschillen. Zo eet men in het noorden van Zweden graag aardappelgerechten en varkensvlees. In het zuiden daarentegen vindt men varkensvlees met gevulde appels en uien erg lekker. Traditionele Zweedse gerechten zijn pyttipanna en kötbullar. Pyttipanna is een zeer eenvoudig te bereiden gerecht dat bestaat uit blokjes aardappelen, rode biet en een gebakken of rauw ei. Deze ingrediënten worden aangevuld met blokjes uien en vlees. Kötbullar zijn de bekende Zweedse gehaktballetjes. Vroeger werd kötbullar gereserveerd met gekookte aardappelen en saus. Tegenwoordig wordt het gerecht geserveerd met pasta. Een populair visgerecht is surströmming. Surströmming wordt gemaakt van gefermenteerde haring en wordt in blikvorm verkocht.  

Dranken in Zweden

Zweden houden erg van koffie drinken, ze drinken het de gehele dag door. Ook aquavit wordt regelmatig gedronken. Aquavit is een alcoholisch drankje op basis van graan en heeft een goudgele tot bruine kleur.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de zweedse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch zweedse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Zweedse ingrediënten

In de Zweedse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Zweedse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Zweden op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit zweden!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven