Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Chinese recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit china? Kijk dan bij al onze Chinese recepten.

Ontbijt in China

Het ontbijt in China is doorgaans al heel vroeg in de ochtend. De meeste Chinezen eten rijstepap met vlees en deeg. Diverse rijstgerechten zijn ook mogelijk en sommige Chinezen eten ook pannenkoeken in de ochtend. Als drinken wordt er meestal voor Chinese thee gekozen.  

Avondeten

Het avondeten in China is de meest uitgebreide maaltijd van de dag. Er wordt vrijwel altijd met stokjes gegeten. Voor en tijdens de maaltijd drinkt men Chinese thee. Na de maaltijd wordt er meestal soep geserveerd. De soep wordt ook met stokjes gegeten: de Chinezen halen de grotere stukken uit de soep met de stokjes en drinken daarna de rest op. De gerechten bestaan voornamelijk uit rijst met groentes, kip of rundvlees.

Typisch Chinese gerechten

De Chinese keuken is ontzettend uitgebreid, dus het is moeilijk om aan te geven wat echte typische gerechten zijn. Een heel bekend Chinees gerecht is de Pekingeend. De manier hoe de eend wordt bereid is in elke streek anders. Ook een heel bekend gerecht is Bami Goreng. Dit bestaat uit noedels, vlees, noten en soms ook groente toegevoegd. Ook Babi Pangang is een heel erg bekend Chinees gerecht. Dit wordt vaak gemaakt met varkensvlees en een zoete saus. Als snack wordt er vaak gekozen voor de loempia. Deze snack kom je niet alleen in China, maar ook in veel andere Aziatische landen tegen. Je kunt de loempia in veel varianten krijgen, er is bijvoorbeeld ook een vegetarische loempia. Op veel Chinese markten kun je de loempia kopen. De haaienvinnensoep wordt vooral gegeten tijdens speciale gelegenheden, zoals feesten en bruiloften.  

Uitgebreide keuken

China is een immens land en het is dan ook niet verwonderlijk dat de keuken erg uitgebreid is. De gerechten zijn puur afhankelijk van de streek. Ook staat China bekend om de bijzondere keuken. Er zijn mensen die zeggen dat alles wat beweegt, eetbaar is in China. Dit klopt ergens wel: zo kun je naar speciale voedselmarkten gaan en er zelfs insecten en reptielen proeven.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de chinese keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch chinese recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Tjap tjoy
Chinese tomatensoep
Snelle pekingeend

Typisch Chinese ingrediënten

In de Chinese keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Chinese recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit China op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit china!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven