Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Amerikaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit verenigde_staten? Kijk dan bij al onze Amerikaanse recepten.

Ontbijt Verenigde Staten

Het ontbijt in de Verenigde Staten kan erg uitgebreid zijn. Er is keuze uit gebakken eieren, gebakken spekjes, toast, pannenkoeken en verschillende soorten kaas. Ook wordt er vaak ontbeten met zuivel en granen. Het drinken bij het ontbijt kan koffie, thee, jus d’orange of melk worden gedronken.  

Avondeten

Het avondeten in de Verenigde Staten is de belangrijkste maaltijd. Het eten in Amerika is erg divers en multicultureel. Vaak wordt er wel vlees met een salade of groente gegeten. Soep is ook een mogelijkheid. Soms eet men rijst of pasta, maar ook aardappelen komen veelvuldig voor in de Amerikaanse keuken. Als dessert kan er worden gekozen voor ijs, vruchten, cake of yoghurt.  

Typisch Amerikaanse gerechten

Amerika is een mengelmoes van verschillende culturen en je vindt er vooral veel Europese invloeden. De gerechten die worden gemaakt kunnen ook heel erg per streek verschillen. Zo vind je in het westen van Amerika veel Spaanse invloeden en in het Oosten veel Franse invloeden. Een gerecht dat overal wel te vinden is, is de hamburger. Dit is een broodje met een burger ertussen. Er zit vaak ook sla, tomaat, augurk, ui en kaas tussen. Er zijn veel verschillende burgers. Een ander bekend gerecht is Gumbo. Dit is een soep die vooral veel in Florida wordt gegeten.  Het bestaat uit schelpdieren, paprika, ui en selderij. Het wordt met rijst gegeten. Jambalaya is een gerecht dat in één pan wordt gemaakt. Vaak zit er kip, tomaat, verschillende groentes en rijst in. Het kan ook worden gemaakt met schelpdieren.

Fastfood

De Verenigde Staten staat vooral bekend om de Fastfood. Dit zijn hamburgers, frites, chicken wings, tortilla’s, taco’s en andere lekkernijen die snel gegeten en gemaakt worden. Er zijn veel ketens waar je de fastfood kunt krijgen. Denk aan de Mac Donald’s, Burger King en KFC. Maar ook de Taco Bell en Wendy’s zijn dit soort ketens.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de amerikaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch amerikaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Amerikaanse ingrediënten

In de Amerikaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Amerikaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Verenigde_staten op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit verenigde_staten!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven