Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Noorse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit noorwegen? Kijk dan bij al onze Noorse recepten.

Ontbijt Noorwegen

Het ontbijt in Noorwegen is best uitgebreid en bestaat uit verschillende broodjes met beleg, granen en melk. Het beleg dat men kiest is kaas, veeswaren en jam. Ook geitenkaas wordt veel op brood gegeten. Er wordt meestal koffie, thee of melk gedronken. 

Avondeten

Het diner is de enige warme maaltijd van de dag. Deze wordt genuttigd tussen 15.00 en 19.00 uur. Meestal eten de Noren redelijk eenvoudig. Het bestaat meestal uit aardappelen, vlees, groente en saus. Ook kan er een salade bij het eten zitten. Soms krijg je in plaats van vlees een stukje vis. Er wordt veel rendier gegeten, maar ook varken, schaap en lamsvlees. Na het eten is er nog een dessert. Dit kan fruit zijn, maar ook ijs of pudding. 

Typisch Noorse gerechten

De Noorse keuken is heel erg divers en is erg verschillend per regio. Ook kunnen de gerechten erg verschillen per seizoen. Een bekend Noors gerecht is Lutefisk. Dit is een stokvis die een paar dagen wordt gedroogd. Daarna wordt het gegrild of gebakken. Het wordt daarna gegeten met aardappelen, erwten, spek en mosterd. Fårikål is ook een traditioneel Noors gerecht. Het bestaat uit schapenvlees, kool, tarwemeel en peper. Het gerecht wordt lang gestoofd en dan met aardappelen gegeten. De Noorse zalm wordt heel veel in Noorwegen gegeten, vooral dichtbij de kust. Het is een gerecht uit de oven met citroen, peper, basilicum en olijven. Het is niet alleen in Noorwegen een bekend gerecht, maar in heel Scandinavië.

Drinken

Aquavit wordt gezien als de nationale drank van Noorwegen. Het is een sterke drank van koriander, aardappel en tarwemeel. Behalve Aquafit worden er nog meer alcoholische dranken gedronken, maar toch wordt hier zuinig mee omgegaan. Dit komt vooral omdat de alcohol vrij prijzig is in Noorwegen. Men drinkt dus meer frisdrank, koffie en thee.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de noorse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch noorse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Noorse ingrediënten

In de Noorse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Noorse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Noorwegen op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit noorwegen!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven