Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Belgische recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit belgie? Kijk dan bij al onze Belgische recepten.

Ontbijt in België

Het ontbijt in België is doorgaans redelijk simpel. Men eet een boterham, broodje of croissant met beleg. Beleg kan zoet of hartig zijn. Het drinken is meestal koffie of thee. Tegenwoordig eten de mensen in België ook veel ontbijtgranen of yoghurt in de ochtend.  

Avondeten

Het avondeten in België wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Er wordt dan warm gegeten. De aardappel wordt in veel gerechten gebruikt. Ook worden er regelmatig groentes gegeten. De Belgen houden van een Bourgondisch leven en wanneer er iemand blijft eten, dan kan dit een behoorlijke tijd in beslag nemen.  

Typisch Belgisch eten

België heeft veel invloeden uit andere landen. Zo wordt er veel pasta en rijst gegeten. Ook gaat men geregeld uit eten in België. Toch zijn er ook veel typisch Belgische gerechten en ingrediënten. Zo passen stamppotten echt bij België en vind je ook vaak mossels en witlof, spruitjes en sla in gerechten. Asperges worden vaak gezien als een echte delicatesse. En wat te denken van de Vlaamse frites? Deze zijn een stuk groter en breder dan de normale frites. België heeft ook veel wereldberoemde lekkernijen. Zo zijn de wafels overal bekend. Ook is de Belgische chocolade een echte aanrader. De pralines worden bij de koffie gegeten en in veel gevallen zelfs met de hand gemaakt. Vooral de chocolade in Brugge is erg bekend. Het Belgische bier is ook erg bekend. Veel goede biermerken komen uit België en deze merken zijn over de hele wereld bekend.  

Multicultureel

Het eten in België is een mengelmoes van verschillende culturen. Zo kom je er de Franse keuken tegen, maar worden er ook gerechten gegeten uit Italië, Griekenland, Spanje, China, Japan en Vietnam. Juist door de diversiteit is de keuken in België zo speciaal en uniek. Je kunt er vrijwel alles eten.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de belgische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch belgische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
waterzooi
smoutebollen
luikse wafel
brusselse wafel
witte asperges
suikerwafels
stoofpotje met haas
savooi stamppot

Typisch Belgische ingrediënten

In de Belgische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Belgische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Belgie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit belgie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven