Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Oostenrijkse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit oostenrijk? Kijk dan bij al onze Oostenrijkse recepten.

Ontbijt in Oostenrijk

Een typisch Oostenrijks ontbijt bestaat uit een broodje met jam, vleeswaren of kaas. Men drinkt hier normaal gesproken koffie, thee of sap bij. Halverwege de ochtend eet men vaak nog een snack, bijvoorbeeld een boterham met kaas of ham.

Avondeten en lunch

Vroeger was de lunch altijd de belangrijkste maaltijd van de dag, tegenwoordig is het diner de meest uitgebreid maaltijd. Een typisch Oostenrijks diner kent twee tot zeven gangen. Er wordt meestal gestart met een voorgerecht, een soep en een hoofdgerecht. Het hoofdgerecht wordt geserveerd met een à twee bijgerechten. Vervolgens nuttigt men het dessert. Gedurende de maaltijd wordt bier of mousserende wijn (Sekt) gedronken. Na afloop van het diner drinkt men een schnaps, een sterke alcoholische drank.  

Typisch Oostenrijkse gerechten

De Oostenrijkse keuken is beïnvloed door onder andere de Italiaanse, Tjechische, Duitse en Hongaarse keuken. De regionale Oostenrijkse keuken wordt echter steeds populairder. Een van de bekendste Oostenrijkse gerechten is de schnitzel, gemaakt van gebraden kalfs-, varkens- of kippenvlees. Er zijn verschillende soorten schnitzel: de Wienerschnitzel is gepaneerde kalfsschnitzel, de cordon blue wordt gevuld met kaas en ham en de zigeunerschnitzel wordt gekruid met paprika. Een ander populair gerecht is germknödel. Dit is een deegspecialiteit. De kogelvormige lap brooddeeg wordt gevuld met powidl, een pruimenmoes. Germknödel wordt vlak voor het serveren met gesmolten boter overgoten en met poedersuiker bestrooid. Een populair Oostenrijks toetje is Sachertorte, een Weense taart die gemaakt wordt van chocoladecake, chocoladeglazuur en abrikozenmarmelade. Sachertorte wordt geserveerd met slagroom.  

Dranken in Oostenrijk

De nationale drank van Oostenrijk is Almdudler, een frisdrank die gemaakt wordt van Oostenrijkse kruiden. Almdudler wordt regelmatig gemengd met witte wijn. Ook warme chocolademelk, gemaakt met zware room, is erg populair in Oostenrijk. Bekende wijngebieden in Oostenrijk zijn Neder-Oostenrijk, Stiermarken en Burgenland. Schnaps (in Oostenrijk ook wel ‘obst’ genoemd) wordt gemaakt van fruit en heeft een alcoholpercentage van ongeveer 40%.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de oostenrijkse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch oostenrijkse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Oostenrijkse ingrediënten

In de Oostenrijkse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Oostenrijkse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Oostenrijk op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit oostenrijk!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven