Allergie informatie: Surinaamse bami
Terug naar het receptIngrediënten
- 300 gram schouder- of ribkarbonade.
- 300 gram kipfilet, in smalle reepjes.
- 50 milliliter zonnebloemolie.
- 1 theelepel vijfkruidenpoeder.
- 500 gram eiermie.
- 4 eetlepels sojasaus of ketjap asin.
- 3 eetlepels ketjap manis.
- 2 gele pepers, verwijder zaad als je niet van pittig houdt.
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt.
- 1 kippenbouillonblokje verkruimeld.
- 1 ui, gesnipperd.
- 1 blikje tomatenpuree.
- 1 prei, in dunne ringen.
- 1 bosje bladselderij, fijngehakt.
- beetje Trassi
Meer Recepten
- Surinaams vleesgerecht
Met shoarmavlees, gyrosvlees en nasivlees uit Suriname
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Rijstgerechten - brandaris - Gudangan (mix van gestoomd groenten met geraspte kokossambal)
Met geraspte kokos, rietsuiker en groente naar keuze uit Suriname
10 porties - 30 minuten
Groentegerechten - Sonrisa - Surinaamse Quorn
Met quorn, taugeh en paprika uit Suriname
4 porties - 25 minuten
Bijgerechten - 34533 - Bamisoep
Met groentesoep en koude bam uit Nederland
2 porties - 10 minuten
Soepen - logge067 - Surinaamse kip
Met kipfilet, rijst en brocolli uit Suriname
4 porties - 20 minuten
Gevogelte - conqi82
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Miegerechten
- Surinaamse bami
- Allergieen informatie