Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zwitserse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit zwitserland? Kijk dan bij al onze Zwitserse recepten.

Ontbijt in Zwitserland

Een typisch Zwitsers ontbijt bestaat uit brood met boter, jam, kaas en honing. Ook muesli wordt er steeds vaker gegeten. Men drinkt er koffie, thee of chocolademelk bij.  

Avondeten en lunch

De lunch kan meer of minder uitgebreid zijn en bestaat vaak uit een broodje, wat muesli of een warme maaltijd. Wanneer er bij de lunch al warm gegeten is, wordt dit bij het diner niet nog een keer gedaan. Een traditioneel nagerecht is gâteau du vully, een romige taart met een gele, stroperige vulling. De taart kent ook een hartige variant. Beide varianten worden gekenmerkt door het hoofdingrediënt: dubbele room met een vetgehalte van minimaal 45 procent.  

Typisch Zwitserse gerechten

De Zwitserse keuken heeft invloeden uit keukens van naburige landen als Italië, Duitsland en Frankrijk. Er zijn echter ook een aantal zeer traditionele Zwitserse gerechten. Zo zijn de Zwitsers dol op de kaasfondue, ook wel raclette genoemd. Een ronde kaas wordt door midden gesneden en verwarmd. Men serveert de kaas met augurken, aardappelen en andere groenten. Een populair aardappelgerecht is rösti, geraspte aardappelen die gebakken worden met spek, kaas, uien en appel. Zürcher geschnetzeltes is een traditioneel Zwitsers vleesgerecht, bestaande uit een kalfsragout met een pittige roomsaus. Voor de zoetekauwen is vermicelles een aanrader. Vermicelles is een gerecht bestaande uit gepureerde kastanjes, suiker, boter en kersendrank. Van het mengsel worden lange slierten geperst, die met slagroom als dessert geserveerd worden.  

Dranken in Zwitserland

In Zwitserland drinkt men graag koffie, thee en frisdrank. Een zeer populaire frisdrank is Rivella. Ook appelsap en Ovomaltine (een chocoladedrank) worden echter graag gedronken. Zwitserland kent enkele wijngebieden, waaronder Valais, Ticino en Vaud. Uit Valais is het druivenras fendant afkomstig. Van fendant wordt een heerlijke witte wijn gemaakt, die men vaak bij de kaasfondue drinkt.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de zwitserse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch zwitserse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Zwitserse ingrediënten

In de Zwitserse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Zwitserse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Zwitserland op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit zwitserland!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven