Chocolade
Hier vertellen wij je alles over Chocolade. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Chocolade.Gebruik van Chocolade

- witte chocolade, melk chocolade en pure chocoladeSoorten
- SnoepCategorie
- neeIn te vriezen
Algemene informatie over Chocolade
Chocolade wordt gemaakt van cacao die gewonnen wordt uit de cacaoboon, de pit van de vrucht van de cacaoboon. In Europa wordt chocolade in de vorm van repen, bonbons en koekjes verkocht. Ook kan men in de winkel losse cacaopoeder kopen. Je kunt chocolade in alle vormen vinden. Voor de verschillende feestdagen als Sinterklaas, Pasen en de kerstdagen worden bijpassende chocoladefiguren verkocht. De kwaliteit van chocolade hangt voor een groot deel af van de kwaliteit van de bonen en de manier waarop de bonen geroosterd en verwerkt worden.De cacaomassa in chocolade kan variëren van 30% tot 80%. Pure (bittere) chocolade heeft een grotere cacaomassa dan pure chocolade. Toevoeging van gecondenseerde melk of poedermelk en suiker maakt de chocolade zachter. Men verkrijgt op deze manier melkchocolade. In witte chocolade zit alleen cacaoboter die uit de chocolade wordt gehaald, gemengd met gecondenseerde melk en suiker. Wanneer de cacaoboter uit de chocoladevloeistof wordt verwijderd, verkrijg je cacao. Gemalen en gezeefd wordt dit verkocht als cacaopoeder.
Chocolade kan niet tegen vochtigheid. Vocht tast niet alleen de natuurlijke glans van chocolade aan maar wijzigt ook de fysische eigenschappen van het product. Moeilijk smelten of bewerken zijn daar de gevolgen van. Ook licht en lucht tasten de smaak en het uiterlijk van chocolade aan. Bewaar chocolade op een droge, koele plaats (tussen 12 en 20 graden, afgesloten van licht en lucht. Bewaar ze niet in de koeling. Belangrijk is ook dat de temperatuur constant blijft. Chocolade neemt zeer makkelijk vreemde geuren op. Bewaar hem dus op een neutraal geurende plaats. Een geopende verpakking moet na gebruik goed dicht gemaakt worden. Wikkel de chocolade bijvoorbeeld in een stuk aluminiumfolie. Pure chocolade is ongeveer één jaar houdbaar. Witte chocolade is ongeveer 8 maanden houdbaar. Daarna loopt de kwaliteit terug.
Enkele gebruiksvormen van Chocolade
Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.- Chocola
- Chocolade
- Chocoladeschilfertjes
- Chocoladevlokken
- Chocoladerepen
- Melkchocolade
- Chocoladeschiffers
- Chocoladeboontjes
- Chocoladesaus
- Chocoladekrullen
- Fondantchocolade
- Chocoladecake
- Chocolademousse
- Chocoladeschaafsel
- Peperchocolade
- Chocoladepijpjes
- Chocoladesaus
- Chocoladekrullen
Onze laatste recepten met Chocolade
Chocolade cakejes
Met pure chocolade, roomboter en bloem uit Nederland
124 weken geleden gepubliceerd - 8 porties - 15 minuten
Taart en gebak - battum80Chocolade koekjes
Met zelfrijzend bakmeel, boter en pure chocolade uit Nederland
142 weken geleden gepubliceerd - 12 porties - 30 minuten
Koekjes - hspoorSlagroom truffels
Met roomboter, slagroom en pure chocolade uit Nederland
172 weken geleden gepubliceerd - 4 porties - 1 uur en 30 minuten
Moederdag - jordy97Arretjescake met pistachnoten en schuimpjes
Met chocolade, kokosvet en meringues uit Nederland
176 weken geleden gepubliceerd - 24 porties - 30 minuten
Taart en gebak - bettyvandijkKokos- Oreo-Arretjescake
Met gecondenseerde melk, witte chocolade en oreokoekjes uit Nederland
186 weken geleden gepubliceerd - 16 porties - 20 minuten
Taart en gebak - bettyvandijk
- Home
- Ingredienten
- Snoep
- Chocolade