Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Hak de noten en de frukten in kleine stukjes en meng alles met het en de bloem.
  2. Meng de met de bikarbonaat en roer dit bij de droge ingrediënten.
  3. Voeg de siroop toe en meng alles goed.

    Giet het deeg in een ingevette broodvorm en bak het brood ongeveer 2 uur.
  4. Het wordt erg donker, zelfs zwart maar het brandt niet aan.
  5. Wanneer u daar niet van houdt, kan u het afdekken gedurende het laatste half uur.
  6. Als u een grote vorm gebruikt en dus een laag brood krijgt, moet het minder lang bakken.
  7. Laat het brood afkoelen voor u het aansnijdt.
  8. Heerlijk met marmelade!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gemengde noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gestremde melkbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Erg eenvoudig om te maken en heerlijk dat er eigenlijk van alles doorheen kan, ik heb er gewoon een zak tutti frutti door gemengd. Het deeg doet wel erg "nat" aan, het staat nu in de oven en over twee... Lees reactie
Rob 7 april 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
191 kcal
9%1910 kcal
Vetten
17 g.
25%170 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%10 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gestremde melkbrood