Kaneelbroodjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een pan de met 25 gram tot handwarm.
  2. Doe de broodmix in een kom.
  3. Kneed de , en het erdoor.
  4. Kneed tot een soepel deeg.
  5. Laat het deeg afgedekt met folie op een warme plek 20 minuten rijzen.
  6. Rol op een met bestrooid werkblad het deeg uit tot een dunne rechthoekige lap.
  7. Meng in een kom 50 gram zachte met 50 gram met de kaneel.
  8. Bestrijk het deeg met de zachte kaneelboter.
  9. Rol het deeg op en snijd het in plakken van 2 centimeter dik.
  10. Vet een vierkante schaal in met de rest van de en bestrooi hem met .
  11. Leg de broodplakken in de schaal (niet al te strak tegen elkaar), laat nog 20 minuten rijzen.
  12. Verwarm de oven voor op 210 graden C.
  13. en bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Kaneelbroodjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kaneelbroodjes
VariatieAantalGang
Zweedse kaneelbroodjes1Broodgerechten
Finse kaneelbroodjes1Ontbijtgerechten
Kaneelbroodjes1Lunchgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Kaneelbroodjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Duidelijker om het aantal broodjes en/of dikte van de deeglap te vermelden. Ik had nu uit het deeg 4 broodjes (porties) gehaald, lijkt me achteraf niet de bedoeling.
Truus 11 augustus 2013
Recept gevolgd. Broodjes waren licht aangebrand en erg droog. Volgende keer probeer ik een veel lagere temperatuur en wat korter in de oven. Smaak is wel ok.
3 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
270 kcal
13%1080 kcal
Vetten
22 g.
31%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
17 g.
19%68 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaneelbroodjes