Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Roemeense recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit roemenie? Kijk dan bij al onze Roemeense recepten.

Ontbijt in Roemenië

Een typisch Roemeens ontbijt bestaat uit brood met boter, jam of honing. Ook kaas, vleeswaren, omelet, tomaat en groenten worden als beleg gebruikt. Tegenwoordig eet men ook wel eens ontbijtgranen als ontbijt. Tijdens het ontbijt drinkt men koffie, thee of melk.  

Avondeten en lunch

In Roemenië is het gebruikelijk twee keer per dag een warme maaltijd te nuttigen. De lunch bestaat vaak uit soep, gevolgd door gebraden of gegrild vlees. De lunchgerechten worden geserveerd met patat of rijst en salade. Het diner bestaat over het algemeen uit een stuk vlees, wat patat en een salade. De soep wordt meestal overgeslagen. Bij de lunch en het diner drinkt men bier, wijn en fris. Vaak wordt er daarnaast standaard een glas mineraalwater geserveerd. Als dessert is halva een populair gerecht. Halva wordt gemaakt van sesamzaad, honing en suiker.  

Typisch Roemeense gerechten

De Roemeense keuken kent invloeden uit Hongarije, Oostenrijk, Turkije en Griekenland. In de streken die aan rivieren grenzen wordt veel vis gegeten. Soepen worden erg veel gedronken in Roemenië. Een veel gegeten soep is ciorbă, een zure soep die op verschillende manieren bereid kan worden. Populaire bereidingsvormen zijn ciorbă met kalfsvlees en ciorbă met koeienmaag. Pastrami is gerookt en gepekeld rundvlees en wordt vaak gemaakt van schapenvlees. Men kan pastrami zowel koud als warm serveren. Ook goulash, een vleessoep (of in ingedikte vorm een vleesschotel) is een erg populair gerecht. Goulash wordt ook in de omringende landen veel gegeten.  

Dranken in Roemenië

Alcoholische dranken worden veel gedronken in Roemenië. In principe kent iedere streek zijn eigen biersoort of wijn, hoewel witte wijn overal wel populair is. Palinka is een Hongaarse sterke drank die erg veel gedronken wordt in Roemenië. De Roemeense tegenhanger van palinka, tuică, wint echter ook aan populariteit.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de roemeense keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch roemeense recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Roemeense ingrediënten

In de Roemeense keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Roemeense recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Roemenie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit roemenie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven