Sarmale

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Vulling:
  2. mix het , , 1 eetlepel tomatenpasta, en en .
  3. Zet het mengsel aan de kant terwijl je de koolbladeren bewerkt.

    Kook de koolbladeren in water en tot ze goed op te rollen zijn. (5-10 min).
  4. Neem de koolbladeren uit het water en rol per blad ongeveer 1 tot 2 eetlepels van het vleesmengsel in het blad.

    Bak de in een pan samen met de totdat de lekker bruin is.
  5. Voeg de toe (zonder vocht),de en de 3 theelepels tomatenpasta (en eventueel als het geheel niet genoeg is) en kook dit voor 3 minuten.
  6. Zet het aan de kant.

    Neem een grote diepe pan en leg hierin 1/3 van de zuurkoolmix met en spek.
  7. Hieroverheen komen de gevulde en opgerolde koolbladeren.
  8. Hierover komt weer een laag van de zuurkoolmix en weer een laag koolbladeren.
  9. Maak ongeveer 4 lagen van ieders.

    Vul de pan met water zodat ze lagen onder water komen te staan (niet te ruim!).
  10. Voeg hierbij het laurierblad toe.

    Kook het geheel op laag / middel vuur ongeveer 2 - 2 1/2 uur.
  11. Na 2 uur haal 1 rol eruit en controleer of het geheel goed gaar is.
  12. Als het geheel gaar is neem het laurierblad eruit.

    Verdeel het geheel over een grote ovenschaal en bak het geheel in de oven voor 30 minuten op 200C.
  13. Als het goed is zal er een krokante korst op het geheel ontstaan.

    Het gerecht is goed in te vriezen en kan in de vriezer wel een maand lang bewaard worden!!!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Sarmale heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Heerlijk recept ik smul er graag van heerlijk met polenta cake.
tuinman 28 december 2013
1. Het is heel belangrijk wat voor soort rijst je gebruik in de sarmale, je kunt niet zomaar basmatirijst ingooien, de risottorijst is het beste voor. 2. Voor 1 kilo vlees zoals boven genoemd, minste... Lees reactie
Vio 21 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
786 kcal
39%3144 kcal
Vetten
50 g.
71%200 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sarmale