Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Peruaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit peru? Kijk dan bij al onze Peruaanse recepten.

Ontbijt in Peru

Een typisch Peruaans ontbijt bestaat uit broodjes en geroosterde tarwekorrels. Bij dit vrij lichte ontbijt wordt koffie of thee gedronken.  

Avondeten en lunch

Voor veel Peruanen is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. De lunch bestaat over het algemeen uit een dikke soep, gemaakt van aardappelen, maïs, gerst en groenten. Bij de lunch drinkt men een koude drank, bijvoorbeeld bier, vruchtensap of een frisdrank. Populaire biermerken in Peru zijn Cristal, Cusqueña en Pilsen Callao. Op sommige momenten drinkt men echter ook wel eens warme chocolademelk. Het diner in Peru is de rijkst gevulde maaltijd van de dag. Het diner bestaat uit twee tot drie gerechten, waarvan één gerecht vaak een aardappelgerecht is. De Peruanen vinden zoete gerechten erg lekker. Het diner wordt doorgaans afgesloten met een zoet dessert.  

Typisch Peruaanse gerechten

De Peruaanse keuken is gebaseerd op de Spaanse keuken, hoewel er ook invloeden van de Chinese, Italiaanse, Japanse en Afrikaanse keuken te vinden zijn. Ceviche is een typisch Peruaans gerecht en is een viscocktail met vruchten en pepers. Ceviche wordt geserveerd met tortillachips. Papas a la huancaína is een koud voorgerecht, gemaakt van gekookte aardappelen in een pittige romige saus. Een typisch Peruaans toetje is picarones, een gerecht dat bereid wordt met gefrituurde zoete aardappelen en siroop.  

Regionale keukens in Peru

De keuken van Peru is onder te verdelen in vijf verschillende keukens. In de keuken van Lima en Central Coast, de Creoolse keuken en de keuken van de noordelijke kust vind je zeer uiteenlopende gerechten. In de keuken van de Andes is maïs een populair ingrediënt. De gerechten worden bereid met vlees van inheemse dieren, zoals cavia’s en alpaca’s. In de keuken van de jungle wordt vooral vlees van jungledieren gegeten, zoals schildpadden en krokodillen.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de peruaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch peruaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Peruaanse ingrediënten

In de Peruaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Peruaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Peru op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit peru!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven