Gehaktballetjes met romige sperziebonen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng de aardappels aan de kook in een bodempje water met wat zout.
    Kook ze met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
  2. Giet de aardappels af en houd ze warm.
    Kneed het gehakt met 1 theelepel zout en (versgemalen) peper naar smaak tot ballen met een doorsnede van circa 5 cm.
  3. Verhit de in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes in 10 minuten op middelhoog vuur bruin en gaar.
  4. Neem de balletjes uit de pan en houd ze warm.
    Schep de bevroren door het bakvet en laat ze op middelhoog vuur in 4-5 minuten ontdooien en beetgaar worden.
  5. Schep af en toe om.
  6. Roer de creme fraiche en de erdoor en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
    Leg de gehaktballetjes tussen de de en verwarm ze op laag vuur 2-3 minuten.
  7. Serveer de gehaktballetjes met de en de gekookte aardappels.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gehaktballetjes met romige sperziebonen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

De sperziebonen waren heerlijk op deze manier!
Topitoffwithlove 12 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
45 kcal
2%180 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehaktballetjes met romige sperziebonen