Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Deense recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit denemarken? Kijk dan bij al onze Deense recepten.

Ontbijt in Denemarken

Het ontbijt in Denemarken bestaat uit verschillende broodjes met beleg zoals kaas, ham of jam. Ook wordt er nog wel eens ei op brood gegeten. Veel Denen eten tevens zuivel met granen en het aanbod is hier zeer groot in. Zoetigheid lusten de Denen ook wel in de ochtend en je zult dan ook vooral zoete broodjes tegenkomen. Als drinken kun je kiezen voor koffie, thee, melk of een vruchtensapje.

Avondeten

Het avondeten in Denemarken is de belangrijkste maaltijd van de dag. Meestal bestaat het avondeten uit aardappelen, rijst of pasta in combinatie met groente en vlees of vis. Het vlees heeft vaak een sausje erbij. Als nagerecht eten de Denen graag iets zoets, zoals pudding, gebak of ijs.

Typisch Deense gerechten

In Denemarken vind je de typische Scandinavische keuken. Ook vind je veel invloeden van de Duitse keuken. Er zijn ook veel echte Deense gerechten. Smørrebrød is een soort minimaaltijd dat bestaat uit roggebrood met zalm en salade. Soms worden er bosbessen op het brood gedaan, maar uien of een pikante tomatensaus is ook goed mogelijk. Het wordt vaak tijdens de lunch gegeten, maar als voorafje  kan het ook prima gegeten worden. Een ander bekend gerecht is Olbin. Dit is een maaltijdsoep met spareribs. De soep moet drie dagen trekken en de spareribs worden vervolgens apart gegeten van de soep, in combinatie met knoflook. Probeer ook eens de lekkernij Gesluiderde boerendochter. Dit zijn broodkruimels die worden gebakken, samen met appelmoes, slagroom en bosbessen. Het is een heerlijk zoet gerecht dat vooral tussendoor of als nagerecht wordt gegeten.

Vlees of vis?

In Denemarken wordt er veel vis gevangen, maar aanzienlijk minder vis gegeten. Dit komt omdat de meeste vis wordt geëxporteerd naar andere landen. Daarom eten veel Denen vlees in plaats van vis en hierbij hebben ze zich vooral laten inspireren door de vleesgerechten uit de Duitse keuken.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de deense keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch deense recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Deense ingrediënten

In de Deense keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Deense recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Denemarken op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit denemarken!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven