Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperges, groene rijst en kip recept
Asperges, groene rijst en kip recept

Asperges, groene rijst en kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de asperges beetgaar.
Bestrooi kipfilets met zout en peper.
Doe de kippenbouillon, droge witte wijn, wat dragon, een stukje laurierblad en het vocht van de asperges in een flinke pan en voeg eventueel nog wat zout of kruiden toe.
Leg de kipfilets hierin en kook die in 20 minuten gaar.
Haal de kip uit het vocht.
Houd zowel de soep als de kip warm.
Maak in een andere pan een roux van 1 eetlepel boter en 1 eetlepel bloem en voeg dan zoveel soep toe, dat een gladde, niet te dunne saus ontstaat.
Breng op smaak met citroensap, zout, peper en eventueel wat wijn.
Roer 1 eierdooier los met een beetje saus en roer dit krachtig door de saus.
Houd de saus op laag vuur warm.
Leg er de kipfilets en de asperges in.
Klop de helft van 1/8 liter slagroom stijf en schep dit voorzichtig door de saus.
Warm het geheel nog even goed door, maar laat het niet koken.
Lekker met groene rijst.
Groene rijst is droog gekookte rijst met peterselie en bieslook erdoor.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit asperges, groene rijst en kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven