Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Garde

Bereidingswijze

  1. Scheid de dooiers en eiwit van drie .
  2. Houd de eiwitten apart.
    Meng de dooiers en 100 gram en klop totdat het wit wordt (gebruik een mixer, dat is gemakkelijker)
    Smelt 250 gram fondant (minstens 45%) met een scheutje .
  3. Je kan dit in een microgolf doen, maar het veiligste als je er niet mee overweg kan, is nog steeds au-bain-marie.
  4. Meng dit stevig onder het dooier- mengsel.
    Klop 300 mililiter (vetgehalte minstens 34% voor de houdbaarheid, minder kan ook, maar minder lang houdbaar).
  5. Je bepaalt hier hoe stevig de mousse wordt.
  6. Als je de keihard opklopt, heb je een bijzonder stevige mousse.
  7. Meng de opgeklopte onder het -dooier- mengsel.
  8. Opgelet, vanaf nu meng je altijd in dezelfde richting!
  9. Gebruik een garde (klopper).
    Klop de drie eiwitten hard met een snuifje (trukje).
  10. Ze mogen goed hard opgeklopt zijn (dus dat je recipient ondersteboven boven je hoofdje kan houden zonder schrik te hebben dat er iets valt).
  11. Meng de eiwitten onder het mengsel, wederom . . .
  12. altijd in dezelfde richting, met de garde.
  13. Ga voorzichtig te werk.
    Minstens twee uur koelen voor het serveren.
  14. Laat het eerst koelen zonder bedekking, daarna mag je er keukenfolie over doen.
  15. Dit is om te voorkomen dat er condensdruppels op het oppervlakte vallen (de was warm, dus het mengsel zal condens produceren.)
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (14)

Chocomousse - lukt altijd heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 14 recensies
RESET

Super recept, maar idd voor eerder 8 personen dan 4, maar zeer goed recept, is 1ste die niet mislukt en waar ze allemaal van smullen.
Chocoholic 13 april 2016
Is niet lactosevrij! Oplossing?
IEMAND 2 februari 2016
Als keuken-analfabeet - gelukt! en ... lekker.
Libert 6 december 2013
Super receptje, maar zoals gezegd zijn deze hoeveelheden eerder voor 8 dan voor 4 personen, tenzij je de chocomousse als hoofdgerecht wilt geven.
Tom 30 mei 2013
Ik geef dit recept zeker 5 sterren.
Jean-luc Provoost 24 december 2012
Echt super makkelijk en super snel klaar. Van die 4 porties zijn er makkelijk 6 uit te halen en heeft iedereen er meer dan genoeg van. Echt een aanrader.
Chocolade Gek 16 december 2012
Goed recept, maar pas op met de hoeveelheden. Ik moest voor 8 mensen maken en had de ingrediënten verdubbeld. Nu zit ik met 15 bakjes chocomousse.
Marieke 30 oktober 2012
Het is al in 15 minutjes klaar het is echt super tof dat het zo snel klaar is. Mijn bezoek vond het ook super lekker!
Chocomousseliefhebber 31 maart 2012
De eerste keer dat mijn chocomousse is gelukt! :) En het was heel lekker van smaak. Mijn moeder heeft al gevraagd om deze chocomousse te maken op haar verjaardag!
Joke 23 januari 2012
Het is super lekker en zeer gemakkelijk om te maken!
Valeir 4 januari 2012
De chocomousse was overheerlijk. Bedankt daarvoor!
Brigitte 27 december 2011
Dit is voor mij de beste en makkelijkste manier om chocolademousse te maken! Ze lukt echt altijd!! ;) thx
Kelly 23 december 2011
34% is niet voor de houdbaarheid maar voor de opklopbaarheid. Indien het vetgehalte niet hoog genoeg is kan je room niet opkloppen.
27 juli 2011
Gewoon zalig om het te maken, mijn dank daarvoor.
snorryworry 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
488 kcal
24%1952 kcal
Vetten
24 g.
34%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
32 g.
12%128 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocomousse - lukt altijd
  • Home
  • Recept
  • Nagerechten
  • Chocomousse - lukt altijd