Allergie informatie: Sambal Badjak
Terug naar het receptIngrediënten
- arachideolie
- 2 uien, gesnipperd
- 8 tenen geperste knoflook
- 12 kemiries, licht gepoft en daarna fijn gesneden
- 0,5 theelepel serehpoeder
- 0,5 eetlepel laos
- 5 grote, rode pepers (lomboks) gesneden, zonder pitjes
- 1 eetlepel vloeibare gula djawa
- 1 eetlepel citroensap of 2 eetlepel asem opgelost in lauw water
- 1 eetlepel trassiwater
- 1 theelepel zout
- 4 blaadjes djeruk purut
- 2 salambladeren (soort van laurierbladeren)
- 2 deciliter kokosmelk/santen
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 theelepel ketjap manis
Meer Recepten
- Sambal balado (tomatensambal)
Met tomaten, sjalotjes en knoflook uit Indonesie
10 porties - 20 minuten
Bijgerechten - jaccor - Sambal Oelek
Met lombok en zou uit Indonesie
4 porties - 15 minuten
Sambals - michaeltoorop - Sambal Tempe
Met tempe, ikan terie en knoflook uit Indonesie
4 porties - 20 minuten
Bijgerechten - 34533 - Sambal Ajam Goreng
Met kipfilet, rode peper en ui uit Indonesie
4 porties - 35 minuten
Sambals - 34533 - Sambal goreng daon Rode Biet
Met blad van rode biet, vissaus en lombok uit Indonesie
2 porties - 10 minuten
Groentegerechten - 34533
- Home
- Recept
- Sambals
- Sambal badjak
- Allergieen informatie