Sambal Badjak
- arachideolie
- 2 uien, gesnipperd
- 8 tenen geperste knoflook
- 12 kemiries, licht gepoft en daarna fijn gesneden
- 0,5 theelepel serehpoeder
- 0,5 eetlepel laos
- 5 grote, rode pepers (lomboks) gesneden, zonder pitjes
- 1 eetlepel vloeibare gula djawa
- 1 eetlepel citroensap of 2 eetlepel asem opgelost in lauw water
- 1 eetlepel trassiwater
- 1 theelepel zout
- 4 blaadjes djeruk purut
- 2 salambladeren (soort van laurierbladeren)
- 2 deciliter kokosmelk/santen
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 theelepel ketjap manis
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.
- Home
- Recept
- Sambals
- Sambal badjak
- Melding maken