Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal Oelek recept
Sambal Oelek recept

Sambal Oelek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de lomboks. Als u de sambal niet te heet wilt, moet u eerst de lomboks opensnijden, het zaad en de zaadlijsten verwijderen en onder de lopende kraan wegspoelen. Wrijf ze met het zout op en stamp ze tot een brij. Als u deze sambal in een schoongewassen, goed afsluitbaar potje in de koelkast zet, kan ze vrij lang bewaard worden. Deze sambal mag u alleen oelek noemen als u het in de vijzel tot een pasta wrijft. Deze sambal dankt zijn naam aan de stamper of "ulek".

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit sambal oelek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven